Захист малини та полуниці від шкідників: сусідка пригостила їх ванількою. Не повірила, поки не побачила дію

Малина і полуниця — улюблена городина. І ви не здивуєтеся, що її полюбляєте не тільки ви, а й різного роду шкідники. Як відлякати потенційних псувачів врожаю — дізнайтеся у матеріалі.

Сонечко і потеплішання дарує нам не тільки позитивні емоції та солодкі врожаї, а й купу мороки зі шкідниками. Згадайте, як навколо кущів зі стиглою садовиною рояться мошки та інші комахи. Аби вони не зіпсували вам врожай, необхідно вчасно попередити їхню появу, а саме відлякати потенційних непроханих гостей.

Запах ванілі у цьому випадку може бути набагато більш корисним, ніж ви коли-небудь уявляли собі. Поза межами кухонь та кав’ярень, де вона використовується для створення смачних ласощів, цей кондитерський інгредієнт може виявитися відмінним засобом відлякування непроханих гостей на вашому городі, таких як комахи-шкідники.

Експерти розповіли, як за допомогою ванілі вигнати шкідників з городу

Секрет успішного використання ванілі полягає в тому, що вона володіє властивостями, які відлякують багато комах. Це може бути особливо корисно, коли ви вирощуєте овочі та фрукти, адже багато шкідників може завдати шкоди вашому врожаю. Замість використання хімічних засобів, ваніль може бути природним, екологічно чистим варіантом для захисту вашого саду.

Але цікавою особливістю цього компоненту є те, що вона також може бути корисною для людини. Відомо, що ваніль допомагає відлякувати комарів. Більше вечори на веранді можуть бути вам не страшні.

Експерти розповіли, як за допомогою ванілі вигнати шкідників з городу

Головний секрет цього рецепта для відлякування комах, полягає в тому, щоб використовувати натуральну ваніль, а не синтетичний ароматизатор, що імітує присутність цієї спеції. Натуральний інгредієнт має набагато сильніший запах і ефективніше відлякує комах.

Щоб створити ефективний відлякувач комах на основі ванілі, можна використовувати різні складові. М’якуш стручка, порошок з висушеного плоду, готовий екстракт у капсулах або ванільне масло — все це може бути частиною вашого рецепта.

Готується відлякувач наступним чином: на пів склянки води береться 2 чайні ложки ваніліну. Рідину слід підігріти до 50 градусів, адже тоді компонент розчиниться як найкраще. Далі все необхідно процідити та залити у пульверизатор. Рясно обприскайте кущі малини та полуниці у прохолодну пору доби. Якщо шкідники не зникли — повторіть процедуру через 3 дні.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини