Не підкормка, а “рідке золото”: завжди даю це розсаді томатів – фітофтора не бере, а помідор пре, як танк

Фітофтора - дуже поширене і небезпечне захворювання при вирощуванні садових та городніх культур. Та один простий та ефективний спосіб вмить вирішить цю проблему.

Фітофтора на помідорах вже цього року загубить урожай десятків тисяч дачників і городників, як вона робить це щорічно, і щоб не опинитися серед цих нещасних людей, рекомендуємо простий і дешевий засіб, який захистить кущі від цієї болячки.

В основі рецепта для боротьби з фітофторою лежить сода – звичайний харчовий продукт, який знайдеться на будь-якій кухні, може ефективно протистояти фітофторозу та його симптомам. А щоб посилити ефект від лікування та профілактики, рекомендується додавати до розчину трохи столового оцту та мідний купорос.

Якщо на рослинах уражені нижні листочки, нижня частина стебла або коріння, і покриваються дрібними цятками бурого кольору, які поступово розростаються і стають все більше і більше, значить потрібно терміново вживати заходів для порятунку рослини.

Добриво для росту томатів і захисту від фітофтори
Добриво для росту томатів і захисту від фітофтори

Радимо хоча б раз на тиждень ретельно оглядати рослини, адже на початковій стадії впоратися із проблемою за допомогою нашого розчину буде легко та просто.

Для приготування диво-розчину необхідно на літр теплої води додати дві ложки харчової соди, ретельно розмішати, потім додати туди столову ложку дев’ятивідсоткового оцту, перемішати ще раз, і в якості останнього інгредієнта додаємо столову ложку мідного купоросу.

Весь це склад яскравого кольору морської хвилі, виливаємо в десятилітрове відро або відразу в пульверизатор в пропорції один до десяти, збовтуємо і обприскуємо томати по листу максимально ретельно з усіх боків. Використовуйте цей простий та ефективний спосіб і у вас буде багатий та здоровий врожай. Успіхів!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини