Перемогти пирій та полин можна за 3 дні: дідівський спосіб спрацював на “ура”. Земля як пух без бур’янів

Бур'яни, хоч і неприємна історія на городі, але від них не так просто позбутися. Розповідаємо, як швидко вивести пирій та полин з ділянки без хімії та важкої праці.

Підтримання порядку та естетики на городі завжди вимагає зусиль, особливо коли йдеться про боротьбу з непроханими гостями, такими як пирій та полин. Однак, вивести ці надокучливі рослини може бути легше й ефективніше, ніж ви можете уявити. Секрет полягає у використанні простих, але дієвих методів, які дозволяють забути про бур’яни, навіть без зайвих витрат та надмірної турботи.

Одним з найефективніших способів виведення пирію та полину є затінення їх у розумний спосіб. Виявляється, ці рослини дуже не люблять тінь, тому, аби їх швидко вивести, достатньо закрити від сонця їх ростову зону. Зробити це можна за допомогою чорного картону або спеціальної плівки, яка не пропускає світло. Просто накрийте область, де росте пирій та полин, цим матеріалом і залиште на декілька днів. За цей час вони позбудуться доступу до сонячних променів і зав’януть.

Городник розповів, як швидко вивести пирій та полин з ділянки

Проте, варто бути обережними, використовуючи цей лайфхак. Під такою конструкцією може накопичуватися волога, що створює сприятливі умови для розвитку шкідливих організмів. Тому слід регулярно провітрювати місце, де знаходиться плівка чи картон.

Для більш ефективного виведення пирію важливо не лише затінити його, а й прибрати місце його зростання. Після того, як бур’яни підсохнуть, вони легко видаляться, а кореневище можна подрібнити. Це можна зробити шляхом неглибокої оранки з використанням мотоблока або мотокультиватора. Копати слід не більше ніж на 20 сантиметрів у глибину.

Експерти розповіли, чому потрібно залишити на своїй ділянці полин-траву та чим вони корисна
Городник розповів, як швидко вивести пирій та полин з ділянки

Це дозволяє подрібнити головний орган живлення порослі, знищуючи їх тим самим і забезпечуючи ефективний захист від повторного зростання цієї непроханої трави.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини