Скошену траву не викидаю, а грамотно роблю з неї найкраще натуральне добриво: збільшує врожай у 5 разів

У гарних дачників на городі "працює" навіть сміття. Розповідаємо, як зі скошеної трави можна зробити гарне поживне добриво для збільшення врожаю.

При регулярному косінні газону або інших зелених насаджень, виникає питання: що робити зі скошеною травою? Виявляється, це не просто біомаса, яку можна викинути. Справжня перлина природи — унікальне джерело поживних речовин для інших рослин. Давайте поговоримо про те, як фактично з сіна зробити поживне добриво, яке допоможе вам підтримувати ваш город.

Справа в тому, що скошена трава містить значну кількість азоту, гумінових сполук, калію та заліза. Ці складові є важливими для здоров’я рослин та стимулюють їхній розвиток. Використання її як добрива сприяє більш активному росту культурних рослин та формуванню хлорофілу, що позитивно впливає на їхню зелену масу та фотосинтетичну активність.

Городник розповів, як із скошеної трави зробити поживне добриво

Найпростіше рішення — це взяти майбутнє сіно можна просто залишити на газоні. Лежачи на землі, вона поступово виділяє поживні речовини, забезпечуючи газон необхідними елементами живлення. Але є великий ризик, що там запріє земля та заведуться шкідники.

Для більш естетичного та контрольованого використання можна приготувати рідке добриво на основі скошеної трави. Для цього вам знадобляться всього-на-всього чиста вода та прості інгредієнти, такі як дріжджі, гній, тощо.

Як приготувати добриво?

Городник розповів, як із скошеної трави зробити поживне добриво
  • Подрібніть скошену траву та розмістіть її в пластиковій або емальованій посудині.
  • Залийте траву водою, залишивши повітряний прошарок.
  • Додайте до суміші різні бур’яни, золу, коров’як чи інші органічні додатки.
  • Ретельно перемішайте та залиште “дозрівати” на відкритому повітрі протягом 1-2 тижнів, періодично помішуючи.

Не переживайте, що воно буде булькати — процес бродіння є нормальним у цьому випадку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини