Супер засіб від шкідників на капусті без “хімози”: все необхідне точно є на вашій кухні. Елементарно, Ватсон

Під час вирощування капусти треба вберегти качани від шкідників та хвороб. Хімічні інсектициди у фазі плодоношення використовувати не варто, так як вони залишають у рослинах нітрати і токсини.

Сьогодні ми розповімо про простий та ефективний народний засіб, а саме розчин з води та столового оцту. У цього народного засобу є маса переваг – у нього абсолютно натуральний склад, який безпечний для людей, тварин і самих рослин.

А от шкідникам будуть непереливки, а саме білянкам, трипсам, совкам, попелицям, слимакам, клопам, блішкам і т.д.

На цей народний засіб доведеться витратити всього кілька копійок, а результат буде дуже швидким і ефективним!

Але розчин потрібно використовувати відразу після приготування, інакше його корисні властивості можуть стати шкідливими.

Народний метод від шкідників на капусті
Народний метод від шкідників на капусті

Також важливо пам’ятати, що оцет має неприємний і їдкий запах і при необережному використанні можна отримати легкі опіки шкіри та слизових.

Перед тим, як обробляти капустяні грядки перевірте, чи є на капусті комахи – ріпниця, білянка і совка вже навесні роблять відкладки яєць, підсідають в грунт і на нижні листяні пластини овочів.

Коли настануть теплі дні, то на капусті часто з’являється гусінь. Якщо нічого не робити, то всього за один-два тижні вона може повністю знищити врожай.

Щоб приготувати правильний розчин від комах  наливаємо 10 літрів відстояної теплої води в бак, додаємо 1 склянку столового дев’яти відсоткового оцту, всипаємо трохи дрібного цукру (приблизно 45 грам).

Після розчинення цукру переливаємо розчин в пульверизатор і обприскуємо капусту звечора з обох боків.

Процедуру необхідно повторювати кожні три дні і результат буде вище всяких похвал.

Ще капусту активно атакують слимаки і равлики, вони можуть розправитися з врожаєм і залишити вас на голодному пайку.

Тут допоможе інший метод. В каструлі з шістьма літрами води покладіть 200 грамів м’яти або пару пучків свіжої трави. Додайте щіпку меленого червоного перцю.

Доведіть до кипіння, а потім охолодіть і додайте 150 мілілітрів 9%-го оцту.

Цим розчином від слимаків потрібно обробляти нижні пластини і грунт протягом 6-7 діб. Якщо робити все дуже грамотно, то оцет відмінно захистить вашу капусту від шкідників.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини