1 ложка і перці вмить підуть в бурхливий ріст, ще й не хворітимуть: робоче підживлення для солодкого перцю

Перчики є чи не найпростішою культурою по догляду. Та якщо нехтувати доглядом, то це може спровокувати пожовтіння листя, адже саме листочки починають сигналізувати про проблему найпершими.

Листя потрібно берегти, тому що саме воно здатне захищати плоди від прямих променів сонячного світла, а також саме в них відбувається такий найважливіший процес, як фотосинтез.

Найчастіше листя перців починає жовтіти через нестачу вологи. Відсутність регулярного та рясного поливу найчастіше призводить до пожовтіння, спочатку нижнього листя, а потім і всіх інших. Також нестача води руйнує імунітет рослин і вони набагато легше зазнають різних хвороб. До пожовтіння також призводять сонячні опіки.

Перці звичайно люблять сонце, але спека в 35 градусів їм зовсім не до смаку. Також жовтий колір утворюється і через появу такого захворювання, як мозаїчність. Воно часто переходить на рослини через розсаду, що вже заразилася, садові інструменти і ще може з’являтися від попелиць. До того ж така проблема виникає через зіткнення листя перчиків із ґрунтом.

І ще однією причиною пожовтіння є недостатня кількість поживних речовин у ґрунті. Найбільше на це впливає нестача азоту та калію. Коли не вистачає калію, утворюється жовта облямівка на краях листя і жовті плями в прожилках. А коли є дефіцит азоту, то швидше реагують та жовтіють верхні пагони.

Чим підживлювати перці для багатого врожаю
Чим підживлювати перці для багатого врожаю

Для запобігання цій проблемі відмінно підходить засіб із деревної золи. Завдяки такому засобу можна зміцнити імунітет рослин, а також стимулювати цвітіння, що сприятливо відбивається на врожаї перців. Також деревна зола покращує структуру ґрунту та розкислює її. Із золи можна робити розчин змішуючи 700 грамів деревної золи з 10 літрами води.

Все потрібно ретельно перемішати та поливати перці під корінь. Або використовувати золу в сухому вигляді, просто посипаючи деревною золою навколо перчиків, з розрахунку 1 склянка золи на один квадратний метр.

Також, щоб збільшити ефективність деревної золи, рекомендують робити розчин з використанням йоду. Таким чином, ви в рази зміцните імунітет перчиків і позбавите їх від жовтизни.

Для приготування візьміть склянку золи, 30 крапель йоду та розчиніть у 10 літрах води. Все ретельно перемішайте та поливайте засіб під корінь. Такий розчин служить відмінним захистом від грибків та різних комах-шкідників.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини