Унітаз засяє, як дорогоцінний камінь: просто полила кухонним засобом – це не оцет. Від нальоту ні сліду

Для того, шоб прибрати наліт в унітазі, можна скористатися покупною "хімією". Та не менш ефективними будуть й народні засоби, і якщо про оцет знають всі, то ловіть менш відомі методи.

Найефективніше з проблемним унітазом справляється кислота, і чим вона більш агресивна, тим швидше досягається результат. Проте слід бути дуже обережними з будь-якою кислотою, оскільки можна просто переборщити або отримати опік дихальних шляхів і навіть потрапити в лікарню.

Варіанти видалення нальоту всередині унітазу за допомогою кислоти такі:

  • Щавлева: натерти на місце забруднення губкою, замінюючи, якщо потрібно. Цей метод ефективний лише для свіжих забруднень.
  • Лимонна: натерти три пакетики на місце забруднення губкою і залишити протягом 4 годин, після чого змити водою.
  • Ортофосфорна: налити 100 мл унітазу і в бачок, залишити на 20 хвилин, потім очистити щіткою і змити.
  • Соляна: налити на забруднену поверхню і залишити на 15 хвилин, а потім змити. Варто пам’ятати, що цю кислоту не можна використовувати з пластиковими трубами.
  • Кола-кола: також може допомогти в боротьбі за чистоту унітазу, оскільки містить ортофосфорну кислоту, проте її концентрація дуже низька, тому ефективна тільки для свіжого нальоту. Для використання потрібно спочатку видалити всю воду з унітазу і налити близько 5 літрів коли. Після декількох годин можна змити водою і використовувати щітку для миття, як зазвичай.
Бюджетний спосіб очищення унітазу
Бюджетний спосіб очищення унітазу

Важливо дотримуватися вказівок щодо безпечного використання кислоти, завжди застосовувати захисні засоби і уникати контакту зі шкірою та очима.

Перед використанням будь-якої кислоти рекомендується провести тестове випробування на невеликій області, щоб упевнитися в її сумісності з матеріалами унітазу.

Після використання кислоти слід добре промити унітаз водою і провітрити приміщення для видалення залишкових парів кислоти.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини