Випадки, коли бур’яни – друзі ґрунту: ось 3 основні причини, чому не варто виривати рослини з корінням

Хоча від бур'янів багато городників намагаються позбутись протягом довгих років, насправді не кожна рослина є поганою та шкідливою для вашої ділянки.

Бажання зробити свій город ідеальним середовищем для вирощування смачних овочів іноді грає з нами злий жарт. Багато дачників звикли вважати, що бур’яни – це завжди щось надзвичайно погане. Втім, запевняють експерти, це взагалі не так. Розповідаємо про випадки, коли бур’яни можуть принести більше користі, ніж сидерати й добрива.

Які бур’яни варто залишити

Крім того, що бур’яни можуть стати маркером стану ґрунту на вашому городі, їхнє усунення може принести вам купу проблем. Так, на багатьох ділянках можна побачити такі рослини, що допомагають землі стати пухкою та родючою.

Перша та найголовніша причина, чому бур’яни варто залишити – вони допомагають ґрунту залишатись здатним пропускати крізь себе достатню кількість повітря. Аерація є функцією, без якої неможливий щедрий та якісний врожай.

Експерти розповіли про популярні бур'яни, які насправді не треба прибирати зі свого городу
Експерти розповіли про популярні бур’яни, які насправді не треба прибирати зі свого городу

Друга причина, з якої варто залишити бур’яни на своїй ділянці – вони є ідеальною органікою. Важко зрозуміти логіку городників, які спершу корисні рослини зі свого городу прибирають, а потім сіють на цьому місці сидерати.

Так само й бур’яни можуть стати джерелом корисних мікроелементів і речовин, якщо правильно з ними вчинити. Єдина різниця – вміст корисних речовин у сидератах вищий, ніж у бур’янах.

Експерти розповіли про популярні бур'яни, які насправді не треба прибирати зі свого городу
Експерти розповіли про популярні бур’яни, які насправді не треба прибирати зі свого городу

Й остання причина, чому бур’яни варто залишити на своєму городі, полягає в тому, що вони насправді кращі за сидерати з декількох підстав. Так, наприклад, часом ми неправильно користуємось добривами з сидератів, а тому вони приносять шкоду ґрунту. У такому разі вони забирають у городу поживні речовини, але не віддають їх. Друга підстава, чому сидерати не такі корисні й хороші, як бур’ян – вони можуть принести на вашу ділянку шкідників.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини