Як підживлювати петунію, щоб цвіла до лютих морозів: моя свекруха знає всі тонкощі вирощування квітів

Мабуть кожен любитель квітникарства вирощує на своїй садовій ділянці таку прекрасну квітку як петунія. Якщо правильно її підживлювати - рослина довго тішитиме красою.

Найчастіше петунію вирощують розсадним способом і одним з важливих факторів отримання міцної та здорової розсади є правильне і своєчасне підживлення.

Завжди пам’ятайте, що й надлишок добрив також шкідливий для рослин. Завжди слідуйте графіку підживлень. Перед кожним внесенням добрива завжди поливайте рослини. Це треба зробити за 2-3 години.

Це допоможе уникнути опіку кореневої системи. Також проводячи кореневе підживлення уникайте попадання розчину добрив на листя і стебла рослин. Якщо це все ж таки сталося, то потрібно поприскати обережно водою на це місце і акуратно протерти лист вологою ваткою.

Як правильно підживлювати петунії: поради садівників
Як правильно підживлювати петунії: поради садівників

Найкращий час для внесення добрив – це ранній ранок. Розсаду петунії підгодовують під корінь, розводячи добриво у воді.

До пікірування петунію підгодовувати не потрібно, адже всі необхідні поживні речовини вона одержує з ґрунту.

Також не можна вносити добрива відразу після пікірування, так як рослини зазнали стрес і їм потрібен час, щоб адаптуватися після пересадки.

Не зайвим буде відразу після пересадки полити розсаду розчином стимулятора росту і коренеутворення. Ці препарати допоможуть корінням швидше прижитися на новому місці.

Перше підживлення добривами проводять через два тижні після пікірування. Найпростіший спосіб – це внесення готових комплексних добрив для розсади, які містять збалансований склад макро- тв мікроелементів.

Через 2 тижні після першого підживлення проводять друге, використовуючи ті ж самі добрива.

Третю підгодівлю розсади петунії проводять в період бутонізації, незадовго до висадки петунії на постійне місце . В цей період для пишного і рясного цвітіння в майбутньому використовують калійно фосфорні добрива.

Одну чайну ложку добрива розводять 10 літрах води і поливають рослину під корінь або можна використовувати розчин деревної золи. Для цього дві столові ложки золи розведіть в одному літрі води, дайте настоятися кілька годин і полийте розсаду під корінь.

 

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини