Всього 1 гр цього копійчаного аптечного засобу і живці всі у коренях: потужний спосіб, який працює на ура

Одним з найкорисніших помічників будь-якого дачника є коренеутворювач. Він допоможе отримати живці будь-яких квітів або кущів. Сьогодні розглянемо "народні" варіанти.

Існує маса хімічних речовин, які допомагають новому корінню швидше розвиватися. Всі вони працюють за принципом виділення фітогормонів. Вони нормалізують метаболізм рослини на зрізаній ділянці і стимулюють приплив поживних елементів. Через це формується нове коріння.

Найчастіше навіть правильно підготовлений живець дуже повільно нарощує коріння і простимулювати цей процес може хімічні коренеутворювач.

Він підвищує опірність до хвороб і стимулює зростання стебел. Розділені вони на три типи. Ауксини нарощують коріння. Гібереліни  підсилюють стебла і провокує цвітіння. Цитокіни уповільнюють процеси старіння і активують клітини живця. На цьому принципі засновано дію таких препаратів. Для запобігання стресу рослин і порятунку гинучого живця застосовувати такі речовини потрібно не часто, адже це може нашкодити рослині.

Як проростити живці: садівники назвали спосіб
Як проростити живці: садівники назвали спосіб

Краще використовувати природні утворювачі коренів, які завжди в доступності і коштують копійки.

Багато хто вже забув про просту бурштинову кислоту, яку можна купити в будь-якій аптеці. Вона містить багато цінних властивостей для рослин – антиокислювальний процес, який відновлює всі процеси в організмі. Це природний засіб від старіння та відмінний стимулятор коренеутворення.

Зробити розчин для саджанця дуже просто. На дно кладемо таблетки бурштинової кислоти. Розводимо в літрі води, розмішуємо. Після цього замочуємо живці протягом 30-40 хвилин, після чого переставляємо у звичайну воду. Таким розчином можна підживлювати і прості домашні рослини.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини