Робіть так і на городі не буде личинок хрущів та інших шкідників: не витратите і копійки, а результат клас

Найнебезпечнішими для посівів є не дорослі хрущі, а їхні личинки. Вони 4 роки розвиваються в землі і тільки потім перетворюються на жуків. Як їх позбутися - читайте в матеріалі.

Ці личинки досить великі, мають світле забарвлення, три пари лапок. Доки вони стануть дорослими, то будуть харчуватися корінням ваших рослин та овочевих культур.

Тому боротися з ними просто необхідно. Робити це можна кількома способами. Для початку спробуйте висадити по периметру ваших грядок люпин, буркун, конюшину та бузину. Ці рослини відлякують комах, які відкладають яйця в землі.

Потрібно підживлювати посадки селітрою або нашатирем під корінь. Аміак негативно впливає на попелицю, мурах, жуків та їх личинок, а рослинам приносять користь, якщо вносити його в правильних дозах.

Також можна залучити на ділянку птахів. Далі поставити шпаківню, кілька годівниць і поповнювати їх їжею. Коли їжа буде закінчуватися, то птахи їстимуть земляних шкідників, зокрема личинок хрущів.

Також можна замульчувати грядку тирсою, соломою, а компост накрити плівкою.

Як легко позбутися личинок хруща на городі: прості поради
Як легко позбутися личинок хруща на городі: прості поради

Жуки люблять відкладати личинки на легких ґрунтах у компості, гною і якщо не знайдуть низхідного місця, то вирушать подорожувати далі. Також можна пролити грядки лушпинням цибулі. Для цього на відро води додаємо третину відра лушпиння цибулі. Настоюємо протягом п’яти діб, після чого розводимо з водою один до трьох і поливаємо грядки під час перекопування.

Можна зібрати личинки вручну, але якщо вже не один з перерахованих вище методів вам не допоміг, можете скористатися покупними інсектицидами, які можна купити в будь-якому спеціалізованому магазині.

Популярне

Подібні новини