Томати просто обожнюють цю білу “народну” підкормку: коштує копійки, а гілки ломляться від врожаю

Забудьте навіть про думку йти в магазин за покупкою дорогого добрива. Адже наші бабусі та дідусі вже давно придумали для нас найефективніші підгодівлі з підручних та недорогих засобів.

Для першого підживлення томатів вам знадобляться дріжджі. Вони є хорошим стимулятором росту та джерелом корисних бактерій. Таке підживлення сприяє коренеутворенню рослини.

Коріння, що наситилося цим підживленням, стає в рази міцнішим і витривалішим. Якщо підгодувати розсаду ранньою весною дріжджами, то вона менше витягуватиметься і краще перенесе пікірування. Єдине, що дріжджові підживлення не дуже корисні для картоплі, цибулі та часнику, тому що дріжджі роблять картоплю дуже пухкою, і можуть негативно позначитися на цибулі та часнику.

У будь-якому випадку, при обробці рослин будь-якими підживленнями, завжди витримуйте норму, прописану в рецепті. В іншому випадку ви можете нашкодити рослині, перегодувавши її та створити надлишок якогось елемента.

Отже, для приготування підживлення необхідно змішати 10 г сухих дріжджів з 2 столовими ложками цукру і розчинити в 10 літрах теплої води, після чого настояти рідину кілька годин.

Ця біла супер-підкормка для томатів - мій секрет багатого врожаю
Ця біла супер-підкормка для томатів – мій секрет багатого врожаю

І перед застосуванням не забувайте розбавляти настій, що вийшов, чистою водою у співвідношенні один до п’яти. Дріжджове підживлення для томатів можна проводити три рази за сезон. До того ж, щоб у вас виростали великі та соковиті томати, необхідно дотримуватися ще деяких правил. важливо правильно садити томати, а саме в те місце, де їм вистачатиме сонячного світла.

А якщо ви живете, наприклад, на північному заході, то краще віддавати перевагу теплицям. Не варто також забувати про запилення помідорів. Якщо вони ростуть у відкритому грунті, то не варто про це турбуватися, а ось у теплицях необхідно їм допомогти. Тому, для поліпшення плодів, що зав’язують, періодично струшуйте квіткові пензлі або обприскуйте кисті стимуляторами плодоутворення.

Ще важливим моментом є пасинкування. Не забувайте про нього та видаляйте зайві пагони томатів. У цьому випадку рослина перестане живити зайве та кине всі сили на харчування здорових пагонів, тим самим покращить якість урожаю. Також, обривайте листя під час плодоношення, особливо якщо нижнє листя лежить на землі.

Це може спричинити утворення інфекції. Тому відстежуйте цей момент приблизно в середині-кінці червня і проводьте процедуру вранці в суху погоду, щоб рана встигла зажити. Зазвичай доводиться обірвати лише по 2-3 нижні листи. Процедуру потрібно повторювати щотижня до появи перших суцвіть.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини