2 роки із заздрістю дивилася, як сусідка збирає відра помідорів з пари кущів. Нарешті вона розкрила секрет

Практично всі культури потребують вітамінів і різних мікроелементах, тому дуже важливо знати, що необхідно для вирощування тих чи інших рослин та ніж їх краще годувати.

Для насиченого смаку томати потребують азоту та фосфору, а також у достатній кількості калію, магнію, сірки, заліза, марганцю, бору та міді.

Більше того, фосфор необхідний і для гарного зростання коріння та процесу цвітіння. Для розвитку плодів дуже важливий азот, фосфор та калій. Але у підживленнях важливо витримувати норму, тому що надмірна кількість азоту може призвести до погіршення цвітіння і надто великого розміру плодів. А сірка важлива саме у період вегетації.

Всі ці мікроелементи легко можна зібрати в одну підгодівлю та отримати вітамінну бомбу. Для цього Вам знадобиться зола, тому що вона містить калій та фосфор. Вона зміцнить імунітет помідор , зменшить кислотність ґрунту, розмножить ґрунтові мікроорганізми, які покращать засвоюваність у рослини, а також зола-це відмінне засіб для профілактики грибкових захворювань.

Як підживити томати для щедрого врожаю: простий метод
Як підживити томати для щедрого врожаю: простий метод

Також буде потрібний коров’як. Він покращить смак урожаю та позитивно вплине на структуру ґрунту, що спростить догляд за культурами. І не забудьте про кропиву, адже вона необхідна для нормального зростання та розвитку помідорних кущів. Вхідний до її складу азот позитивно впливає на нарощування зеленої маси.

Завдяки кальцію, що входить до складу кропиви, формується потужна коренева система томатів. А калій незамінний у процесі плодоношення. Для приготування супер-підгодівлі необхідно у великій тарі, в ідеалі близько 200 літрів, розвести відро коров’яку, додати 2 лопати золи, 4 відра свіжої, молоденької трави та літр кропиви.

Настоювати такий настій треба протягом тижня, а перед застосуванням розбавляйте його один до п’яти і поливайте помідори. Таке комплексне підживлення обов’язково забезпечить Вам смачні, соковиті помідори у Великій кількості.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини