Коріння розсади стало могутнім, як у столітнього дуба: зміцнила паростки одним відходом. І шкідники ні ногою

Усі хочуть, щоб овочі на грядках давали хороший врожай. Та важливо пам'ятати, що гарне плодоношення забезпечує саме стан розсади. Тому необхідно уважно слідкувати за цим.

Щоб ваші сіянці чудово почувалися, необхідно дотримуватися лише кількох умов: завчасно підготувати ґрунт, здійснювати своєчасний прикореневий полив, і звичайно ж вносити добрива. Підживлення рослин повинно бути планомірним та збалансованим.

Одне з найпростіших у приготуванні добрив і  тим не менше менш дуже ефективне – це кефірне підживлення. Щоб отримати це добриво, достатньо всього лише розбавити один літр кефіру відром води. Поливати найкраще вранці. Перший полив проводиться через два тижні після висадки паростків у ґрунт.

Повторне підживлення проводимо ще за 14 днів. Надалі підживлення слід проводити кожні десять днів. Важливо не робити цього занадто часто, оскільки перенасичення корисними речовинами здатне занапастити рослину. Краще недодати поживних елементів, ніж дати рослині просто згнити. Кефірний розчин є повноцінним заміною штучним добавкам і містить всі необхідні мікроелементи.

Городники назвали спосіб для потужного коріння рослин
Городники назвали спосіб для потужного коріння рослин

Кефір багатий на мідь, залізо, кальцій, фосфор та калій. Подібне добриво посилює ріст рослини, сприяє прискоренню обмінних процесів у клітинах, а також захищає від хвороб. Ну і звичайно ж збільшує врожайність ваших овочів на грядці.

Також універсальне підживлення для коренів розсади може бути забезпечене за допомогою компостного чаю, який містить різноманітні поживні речовини, необхідні для здорового зростання кореневої системи. А використання водного розчину молодого навозу допоможе забезпечити розсаду необхідними мікроелементами та органічними речовинами для стимулювання росту коренів.

Популярне

Подібні новини