Слимаки навіть не глянуть на ваш город: 3 дієвих кроки, які відвадять їх від ваших овочів — працює одразу

Слимаки лише на перший погляд, здаються маленькими невинними створіннями, але вони можуть завдати значної шкоди врожаю. Як вивести молюсків з ділянки?

Слимаки, звісно, як і кожна жива істота — важливий елемент екосистеми, але й часто велика біда для городників. Ці слизькі істоти можуть завдати значних збитків для вашого саду, оскільки вони живляться рослинами, особливо овочами, і можуть швидко розмножуватися в умовах вологої погоди. Проте, є кілька нестандартних способів, які допоможуть вам позбутися від цих небажаних гостей та захистити ваш врожай.

Три нестандартні способи позбутися слимаків

Експерти назвали найдієвіший метод боротьби зі слимаками
Городник розповів, як в 3 прийоми позбутися слимаків на ділянці

Перший неординарний метод — це вовна. Виявлено, що слимаки не терплять шерсті овець через її здатність поглинати слиз. Просто обмотайте нею стебла рослин вашого саду або розкидайте її на ґрунті навколо кущів, які ви хочете захистити. Це допоможе зберегти ваші овочі від нападу молюсків, забезпечуючи природний і безпечний захист.

Ще один спосіб відлякати непроханих гостей — це ламінарії. Великий вміст солі у морських водоростях робить їх відмінним засобом відвадити шкідників. Додайте їх у мульчу та посипте ґрунт навколо городини. Окрім того, водорості також поліпшують якість землі, що робить їх подвійно корисними для вашого саду.

Городник розповів, як в 3 прийоми позбутися слимаків на ділянці

Ну, а якщо у вас у господарстві є птахи, а саме качки, залучіть їх до контролю слимаків у саду. Вони активно полюють на цих м’яких шкідників та відлякують їх своєю присутністю. І пернаті будуть вам вдячні за такі смаколики і овочі будуть цілі.

На останок слід додати, що при невеликій кількості молюсків у саду, їх можна видалити механічно, але обов’язково, як зберете їх вручну, засипте сіллю, аби вони не перекочували знову на ділянку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини