Насипаю під кущ кожен квітень: гортензія любить це добриво та віддячує найкрасивішим цвітінням на районі

Гортензії — справжні чарівниці саду, але так важливо їм своєчасно дати поштовх до рясного красивого цвітіння. Редакція сайту "Добрі новини" знайшла для вас дуже гарний засіб для підживлення.

Гортензії, з їх неперевершеною красою та вишуканістю, завжди вражають своєю неперевершеною пишністю та ніжним ароматом. Але яким чином ми можемо допомогти їм розквітнути ще яскравіше? Ось, кілька порад стосовно підживлення цих рослин.

Органічне добриво: природна сила живлення

Квітникар розповів, як поліпшити якість цвітіння гортензій

Гортензії особливо добре приймають органічні добрива, які забезпечують їм необхідні поживні речовини. Вони легко вбирають корисні компоненти з розчинів коров’яку чи курячого посліду. Рекомендується використовувати підкормку у пропорції 1:10 для коров’яку та 1:15 для курячого посліду.

Головне у цій справі чітко слідувати інструкціям, адже пташиний гній або послід великої рогатої худоби дуже їдкий у чистому вигляді, а значить є всі шанси “перепалити” кореневу систему квітів.

Нітроамофоска: відмінна альтернатива

Квітникар розповів, як поліпшити якість цвітіння гортензій

У випадку відсутності органіки або вашого небажання морочитися з гноєм, можна здійснити підживлення гортензій нітроамофоскою. Це вже готове добриво, яке містить необхідні речовини, які сприяють здоровому росту та розквіту квітів. Для дорослого куща рекомендується розчинити 60 грамів речовини. Цю підкормку потрібно вносити лише у квітні.

Комплексний підхід до підживлення

Змішування добрив — ще один ефективний спосіб забезпечити гортензіям необхідні елементи харчування. Суміш аміачної селітри, суперфосфату та сульфату калію у пропорціях 60 г, 20 г та 15 г відповідно на 10 літрів води дозволяє забезпечити рослини комплексною поживою. Під корінь рекомендується поливати розчином у пропорції 5 л на дорослий кущ.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини