Треба обов’язково встигнути до Великодня: 5 видів квітів, які необхідно посадити до травня і ні днем пізніше

Великдень завжди вважався рубежем найперших городніх та садових робіт. Розповідаємо, які рослини вже слід висадити на ділянці, аби влітку насолоджуватися пишною клумбою.

З приходом весняного періоду багато дачників починають мріяти про яскравий пишний сад. Щоб досягти цієї мети, важливо вчасно посадити певні види квітів, які не тільки додають краси вашій ділянці, але й допомагають підтримувати її екосистему. Особливо варто звернути увагу на це питання до Великодня, коли природа прокидається від зимового сну, а температура стає більш сприятливою для висаджування рослин. Ось п’ять видів квітів, які варто встигнути посадити до цього святкового дня, щоб насолоджуватися їх квітучою красою влітку.

Перший у цьому списку — соняшник. Цей символ літа і позитивного настрою має великі жовті квітки, які привертають птахів та бджіл своїм нектаром. Висаджувати соняшники до Великодня — гарантія того, що вони розквітнуть усією своєю величчю та приваблять запилювачів до городу.

Порада експертів: як виростити здорові та великі соняшники
Експерти назвали 5 квітів, які необхідно встигнути висадити до Великодня

Настурцію досвідчені садівники також радять висадити до 5 травня. Ця вражаюча рослина не тільки має красиві квіти, але і її листя та пелюстки є смачними та корисними для вживання. Висаджуючи настурцію до Великодня, ви гарантовано у червні отримаєте неповторну приправу до страв.

Космея — ця витривала квітка з майже ніжними пелюстками найкраще росте, якщо посадити її вже у квітні. Її рясне цвітіння здатне прикрасити будь-який куточок саду та зробить його більш живим.

Наступний у нашому списку — барвінок. Ця ніжна квітка має не лише чудовий вигляд, але і вражає ароматом. Вона дуже добре почувається на сонці та вологому ґрунті. Посаджений до Великодня барвінок надзвичайно швидко розпочне своє квітуче шоу на вашій ділянці.

Барвінок: килим із квітів
Експерти назвали 5 квітів, які необхідно встигнути висадити до Великодня

Ну і на останок, слід згадати календулу. Ця квітка має сонячний вигляд, що дарує радість та оптимізм. Вона може рости як на сонці, так і у півтіні, що робить її відмінним варіантом для будь-якого саду. Посаджена до Великодня, календула розквітне найкращим чином у середині літа та сконцентрує у собі максимум корисних речовин, які стануть помічними при захворюваннях.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини