Щоб прибрати пеньок з ділянки, не треба нічого мазати та викорчовувати. Знавці роблять це за 3 хвилини

Пеньки на ділянці — не такі вже безпечні, як може здатися, на перший погляд. Розповідаємо, чому корчі варто обов'язково видаляти і як це зробити швидко.

Пеньки на ділянці — це не лише джерело неприємностей для городників та садівників, але й потенційна небезпека для вашої власності та безпеки.

Корчі можуть стати потенційним джерелом пожежі, особливо під час спекотного та сухого сезону. Їх недбале відкладання та навіть невеликі іскри можуть спричинити серйозну пожежу, яка може швидко поширитися на всю ділянку або сусідні будівлі.

Експерти назвали найефективніший метод видалення пенька з ділянки
Городник розповів, як за 2 прийоми позбутися пеньку на ділянці

Багато видів дерев мають неймовірну здатність до відновлення з пеньків. Це означає, що, навіть якщо ви видаляєте верхню частину, він може вирости знову, створюючи постійні проблеми на вашій ділянці.

Штрички можуть також бути шкідливими для навколишніх рослин, конкуруючи з ними за воду, поживні речовини та місце для росту. Це може призвести до затримки росту або навіть загибелі ваших улюблених рослин.

Як швидко і без зусиль позбутися пенька?

Городник розповів, як моментально прибрати пеньок з ділянки
Городник розповів, як за 2 прийоми позбутися пеньку на ділянці

Почніть з того, щоб забезпечити безпечність процесу. Приберіть все сухе бадилля поруч з пнем та старі гілки. Далі вам знадобиться свердло, бавовняна тканина, солярка або рідина для розпалювання та, звісно ж, місце для роботи, яке не буде загрожувати навколишньому середовищу та безпеці оточуючих.

За допомогою свердла робіть два отвори у пеньку: один в центрі, інший — під кутом до першого. Потім, залийте у центральний отвір 100-200 грамів солярки або рідини для розпалювання. Відріжте кусок бавовняної тканини довжиною близько 0,5 метра. Змочіть його у солярці та обмотайте цим просоченим гнотом. Далі чекайте поки деревина вигорить. Приблизно це триває 10-12 годин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини