Мої огірки ніколи не хворіють і виглядають, як з картинки: ділюся секретом, яким користуюсь вже 40 років

Ви, напевно, вже неодноразово чули, що власники присадибних ділянок нерідко використовують на городі аптечні засоби. Про один з них сьогодні і поговоримо.

В цій статті ми розповімо, як препарат Трихопол може допомогти нашим огіркам. Як відомо, Трихопол призначають для профілактики та лікування інфекційних захворювань.

Основною діючою речовиною у його складі є метронідазол. Цей засіб ефективно справляється з такими грибковими та бактеріальними хворобами, як борошниста роса, склеротинія, плямистість, мокра гниль, бактеріоз та пероноспороз, які зазвичай вражають рослини через надмірну зволоженість ґрунту та погане провітрювання теплиць.

Як правило, розчин готують за 20 хвилин до початку обробки рослин. Щоб отримати видимий результат, слід обприскувати окремо кожен кущ. При цьому необхідно дотримуватися відповідних запобіжних заходів: використовувати захисний одяг і маску і не допускати контакту з рідиною домашніх улюбленців. Для приготування добрива 10 таблеток Трихополу розтираємо до порошкоподібного стану та ретельно розчиняємо в одному літрі води.

Що робити, аби огірки не хворіли: простий лайфхак
Що робити, аби огірки не хворіли: простий лайфхак

Отриманий склад розбавляємо ще шістьма літрами чистої води і обробляємо огірки вранці або після заходу сонця. Таку процедуру необхідно проводити не менше трьох разів на місяць. Для посилення ефекту до складу можна додати 7 мл зеленки.

Щоб забезпечити здоровий ріст та плодоношення огірків на городі, важливо регулярно поливати рослини, уникати пересихання ґрунту та забезпечувати достатню вологу. Регулярне видалення бур’янів та розрідження пагонів сприяє збереженню здоров’я рослин і підвищує врожайність огірків. Для запобігання захворюванням та шкідникам можна використовувати органічні методи контролю, такі як мульчування, використання натуральних добрив та регулярну інспекцію рослин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини