Їх навіть можна їсти: 3 незвичайні факти про чорнобривці. Багато хто і не здогадувався про такі особливості

Популярні квітки, про які складено так багато пісень і віршів, насправді набагато цікавіші, ніж ми могли про них думати. Розповідаємо цікаві факти про чорнобривці.

Хто ж не чув легендарну пісню про чорнобривці, яку так багато артистів виконували – навіть Віталій Козловський свого часу прославляв відомі на весь світ чорнобривці, що в українській культурі мають особливе сакральне значення.

Втім, небагато з нас здогадуються, що ці квіти насправді мають набагато більше цікавого “розповісти” про себе. Так, наприклад, їх навіть можна вживати в їжу. Не знали? Розповідаємо про це та про декілька інших цікавих фактів.

3 факти про чорнобривці

У чорнобривців їстівні бутони. Про це знають бувалі кондитери, які використовують натуральний барвник із популярної квітки для створення особливого забарвлення десертів. Крім того, ви легко можете використовувати свіжі квіти для прикрашання страв.

Експерти розповіли непопулярні факти про чорнобривці
Експерти розповіли непопулярні факти про чорнобривці

Кулінари також запевняють, що сушені бутони стануть чудовою спецією, яка допоможе прикрасити будь-яку страву на вашій кухні та додасть особливого смаку. Просто зберіть квітки, засушіть їх натуральним способом і подрібніть. У Грузії така спеція має особливу популярність.

Чорнобривці, крім свого смаку, є й хорошими компаньйонами для городніх культур. Хоча, звісно, набагато частіше ці квіти зустрічають у квітковому саду, їх варто садити й на городі. Річ у тім, що така рослина корінням виділяє токсичні сполуки, які відлякують нематоди та захищають рослини, які страждають від таких шкідників.

Експерти розповіли непопулярні факти про чорнобривці
Експерти розповіли непопулярні факти про чорнобривці

Крім того, чорнобривці особливо корисні для людських очей – ще одна причина зробити з квіток спеції. У рослині містяться речовини й мікроелементи, як от, наприклад, лютеїн, які позитивно впливають на зір людини.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини