Від плодової гнилі те, що треба: ось чим варто обприскати сад у квітні, щоб знезаразити майбутній врожай

Сьогодні ми розповімо, чим корисна саліцилова кислота для городніх рослин і як приготувати з неї підживлення в домашніх умовах. Все дуже просто та ефективно!

Про корисні властивості саліцилової кислоти відомо давно. Її застосовують в якості добрива, а також для обприскування листя, пагонів та зміцнення імунітету рослин. Ефективність даного засобу дуже висока: воно здатне попередити всі види захворювань, включаючи фітофтороз, паршу, борошнисту росу, сіру гниль і фузаріоз.

Деякі городники в цілях профілактики використовують “Аспірин”, розчиняючи препарат у воді, однак цей підхід невірний. Справа в тому, що препарат містить ацетилсаліцилову кислоту, яка є похідною саліцилової кислоти, і не чинить суттєвого впливу на імунну систему культур. Натомість краще купити готовий препарат в аптеці, або особливим чином приготувати підживлення на аспіриновій основі.

Експерти назвали дієві розчини від хвороб розсади
Експерти назвали дієві розчини від хвороб розсади

Для одержання розчину, необхідно одну таблетку “Аспірину” розвести в половині склянки води та прокип’ятити рідину протягом півгодини. Після того, як в кип’яченій воді розчиниться осад, виникне специфічний оцтовий запах. Потім у остиглий склад додаємо п’ять нашатирних крапель спирту і розводимо отриману суміш у чотирьох літрах води.

Готовим розчином поливаємо або обприскуємо городні культури для отримання чудового врожаю. Як бачите, правильне використання такого бюджетного засобу, як “Аспірин” здатне надзвичайно позитивно вплинути на розвиток ваших городніх культур.

Дотримуйтеся наших рекомендацій і ваші овочі та фрукти будуть розвиватися здоровими, міцними та соковитими. Успіхів та багатого врожаю!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини