Випробувала унікальний спосіб вкорінення живців за 1 день з журналу і отетеріла: коріння пре, як скажене

Оскільки багато квітників розмножують рослини живцями, сьогодні ми розповісти вам про рецепт натурального і практично безкоштовного коренеутворювача, який можна зробити своїми руками.

Коренеутворювач, про який піде сьогодні мова, стане в нагоді не тільки для домашніх квітів, але і для розсади. Суть роботи коренеутворювача базується на виділенні фіто-гормонів, які активізують надходження корисних речовин через обрізаний край живця, через що рослина легше переживає стрес, швидко формує наріст і починає відрощувати коріння.

За допомогою коренеутворювачів ви зможете швидко запустити всі процеси живця, і він обов’язково приживеться. І замість того, щоб витрачати чималі гроші на покупні засоби, рекомендуємо вам скористатися одним із двох натуральних рецептів.

Бурштинова кислота.

Вона дуже корисна для квітів у стресовій ситуації, і для вкорінення живця. Цей копійчаний препарат можна купити в аптеці і зробити суміш для коренеутворення самостійно. Потрібно лише розчинити таблетку бурштинової кислоти на літр води, ретельно розмішати до повного розчинення, і живець треба буде витримати в такій рідині 40-50 хвилин, після чого поставити в звичайну воду.

А вже після вкорінення можна буде таким розчином раз на місяць поливати рослини для швидкого росту.

Садівники розповіли, як укоренити живці за один день
Садівники розповіли, як укоренити живці за один день

Другий варіант коренеутворювача заснований на звичайних дріжджах. Живець треба потримати в дріжджовій суміші – на один літр води розводимо сто грамів свіжих дріжджів, розмішуємо і опускаємо рослину.

Можна замінити сухими дріжджами обсягом одного маленького пакетика на літр води – суть від цього не зміниться, і коріння почнуть швидко нарощуватися на стеблинці.

Як бачите методи, які ми пропонуємо, бюджетні та прости, але ефект точно вас здивує і потішить.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини