Всього 2 краплі цього “рідкого золота” на огірки і з куща збираю по 40 кг овоча: перевірений роками спосіб

Під час вирощування огірків потрібно звертати увагу не лише на підживлення, а й на боротьбу зі шкідниками, які можуть повністю знищити довгоочікуваний врожай.

Щоб захистити огірки від борошнистої роси, прикореневої гнилі, пероноспорозу, кладоспоріозу, склеротинії та інших небезпечних захворювань, щоб зберегти та примножити врожай наприкінці сезону, рекомендуємо вам обробляти огірки розчином із звичайної аптечної зеленки. Він є практично безкоштовним, але дуже ефективним.

Для захисту від грибкових та інфекційних хвороб, для стимуляції зростання огірків необхідно зробити розчин із зеленки та води. Для лікування грибка розчин необхідно робити з відра води та десяти крапель зеленки, або якщо такий обсяг не потрібен, то дві краплі розводимо на два літри води.

Якщо є симптоми ураження огірка кореневої гниллю, то зеленку необхідно розвести з водою один до двох. Цією субстанцією необхідно змащувати стебла, від кореня до десяти сантиметрів заввишки.

Як зібрати багатий врожай огірків: простий спосіб
Як зібрати багатий врожай огірків: простий спосіб

За сезон необхідно обробляти огірки тричі. Для боротьби з борошнистою росою потрібно розводити 10 мілілітрів зеленки у двох літрах молочної сироватки, і бажано додати туди 50 грамів сечовини. Обприскування необхідно робити тричі з перервами за один тиждень.

Досягти кращих результатів можна в тому випадку, якщо цей метод застосовувати у комбінації з бордоською рідиною – так огірки будуть максимально захищеними від будь-яких негативних факторів.

Зеленка у правильній концентрації абсолютно безпечна для рослин, та дозволить зібрати шикарний урожай.

Використовуйте наші поради та рекомендації, і вирощування огірків буде простим та комфортним.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини