Дрібка манки та цукру і попелиця з мурахами повилітають з городу, як ошпарені: народний спосіб моєї куми

Мурахи часто поселяються на городній ділянці та псують урожай. Починати боротьбу із цими шкідниками необхідно якнайшвидше після появи перших особин, інакше вони розплодяться по всьому вашому городу.

У спеціалізованих магазинах ви можете знайти масу засобів, які допомагають знищити цих членистоногих, проте всі вони містять собі небезпечні хімікати. Тому багато дачників звертаються до багатого народного досвіду та виводять комах за допомогою натуральних засобів.

Про них ми й хочемо розповісти у сьогоднішній статті.

1. Невелику кількість манки та цукрового піску змішуємо між собою та додаємо розчин борної кислоти, щоб вийшла паста. Даємо засобу трохи постояти і розкладаємо в місцях проживання мурах. Потрапляючи у шлунок шкідників, кислота викликає їхню масову загибель.

2. У 1 літрі води розчиняємо 100 мл нашатирного спирту. Знімаємо верхній шар мурашника, оголюючи приховані земляні ходи і заливаємо їх отриманим розчином. Зверху накриваємо пластиковою плівкою. Комахи пропадуть буквально за кілька днів.

3. 200 мл солярки або бензину розводимо у відрі води. Робимо в мурашнику кілька поглиблень, злегка його розгортаємо і рясно поливаємо готовим складом.

Зверху також закриваємо брезентом чи целофаном. Таку процедуру рекомендується провести 2 рази.

Як позбутися мурах та попелиць
Як позбутися мурах та попелиць

Використання природних репелентів, таких як м’ята, лаванда або нафта кедрового дерева, може відлякати мурах від рослин. Розпилення відварів або ефірних олій цих рослин навколо городу або на рослини може допомогти утримати мурашок подалі.

Використання води з милом або суміші мила та води для поливу рослин може ефективно контролювати попелицю. Мило знищує захисний шар на тілі комах, що призводить до їхнього знищення. Обирайте будь-який метод та насолоджуйтеся чистою ділянкою без шкідників.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини