Колорадський жук падає ніжками доверху після цього народного диво-засобу: картопля чистенька, як з картинки

Колорадський жук, як і його личинки – це справжній пекло для картопляного бадилля та врожаю. Для порятунку необхідно вжити заходів негайно, особливо якщо на листі є жовті кладки яєць.

Сьогодні ми розповімо, яким народним засобом потрібно обробити картоплю до початку цвітіння, щоб знищити кладки личинок у початковій стадії та скоротити популяцію колорадського жука на ділянці до мінімуму.

Цим рецептом дачники користуються досить давно, оскільки він дуже простий, та інгредієнти завжди є на кожній кухні. Розчин робиться із гірчиці та столового оцту.

Готувати розчин потрібно прямо перед використанням, оскільки вже через 3 години корисні властивості випаровуються із цієї суміші. Для приготування одного відра такого засобу необхідно взяти 100 мілілітрів столового дев’ятивідсоткового оцту, 100 грамів звичайного порошку гірчиці та 10 літрів води.

Городники розповіли, як позбутися колорадських жуків
Городники розповіли, як позбутися колорадських жуків

Щоб грудочки не формувалися у розчині, спочатку потрібно розвести гірчицю в гарячій воді, потім вилити її в відро з водою, і додати 100 г столового оцту, або оцтової есенції, розведеної з водою у пропорції один до дев’яти. Обробляти картоплю необхідно у вечірній час, щоб засіб якомога довше залишалося на листі, а не випаровувалося на сонці.

Для обприскування беремо звичайний дрібнодисперсний пульверизатор або ручний обприскувач. Потрібно ретельно обробити стебла та листя з усіх сторін, і щоб рідина швидко не стікала на землю, можете додати до складу суміші трохи прилипача – підійде ложка рідкого мила, або ж стружка господарського мила. Щоб досягти максимального ефекту, обробляйте картоплю цим розчином 2 рази з інтервалом у 3-4 дня.

Використовуйте наші рекомендації і на вашій картоплі не буде жодного колорадського жука. Бажаємо успіху та рясного врожаю.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини