Повилітають як ошпарені. Безвідмовний метод, щоб позбавитися равликів і слимаків на городі та дачній ділянці

Равлики та слимаки — гарні тільки на картинках. На городі ж вони становлять чималу небезпеку. Як вивести цих непроханих гостей за один раз? Дізнайтеся у матеріалі.

У боротьбі зі шкідниками на городі слимаки відіграють особливу роль. Вони не лише пошкоджують рослини, врожай, залишаючи за собою характерні сліди та непривабливі відмітки, але й множаться швидше, ніж кролики. Крім того, їхня слина здатна переносити хвороби для рослин. Зважаючи на це, пропонуємо три неординарні методи, які допоможуть вам позбутися від цих непроханих гостей на вашій дачі назавжди.

Аптечна ламінарія на варті шкідників

Експерти назвали найдієвіший метод боротьби зі слимаками
Городник розповів, чим можна швидко вивести равликів і слимаків

Морські водорості, на перший погляд, можуть здатися незвичайним вибором для боротьби зі слимаками, але вони дійсно працюють. Вміст солі у них відлякує слимаків, змушуючи їх уникати областей, де вони розсипані. Хлорид натрію взагалі погано впливає на цілісність тіла молюсків. Просто розподіліть ламінарію, як мульчу навколо стовбура рослин, і ви забезпечите собі ефективний захист. Крім того, водорості покращують ґрунт, забезпечуючи його додатковими корисними речовинами.

Вовна, як засіб захисту

Городник розповів, чим можна швидко вивести равликів і слимаків

Виявляється, вовна не лише зігріває тіло в холодну погоду, але й може стати відмінним засобом захисту від слимаків. Це через те, що стрижена шерсть овець поглинає слиз слимаків, припиняючи їхнє подальше проникнення до рослин. Щоб скористатися цією властивістю, достатньо легко обмотати матеріали стебла рослин або розподілити волокна відразу на поверхні ґрунту поблизу овочів. Цей спосіб не лише ефективний, але й екологічно безпечний.

І на останок, але не менш важливо, поговорити про качок. Ці птахи, хоч і не є хижаками, але їх присутність на городі дуже відлякує шкідників. Пернаті активно шукають слимаків у ґрунті та на поверхні, але не завдають шкоди рослинам. Вони забезпечують ефективний контроль над популяцією молюсків, не вимагаючи складних заходів з вашого боку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини