Дізналася, як в елітній хімчистці миють білу підошву, щоб була як нова. Спробувала і була вражена лайфхаком

З часом біла підошва на взутті втрачає свою привабливість, тьмяніє і жовтіє, роблячи взуття старим. Не поспішайте викидати улюблені кросівки! Існує багато доступних способів відбілити підошву-

Зубна паста

Нанесіть трохи білої зубної пасти на стару зубну щітку, натріть підошву, втираючи пасту в забруднення. Залиште на 10-15 хвилин, потім змийте теплою водою та жорсткою щіткою. При необхідності повторіть процес.

Сода та оцет

Змішайте в рівних пропорціях харчову соду та білий оцет, щоб утворилася густа паста. Нанесіть пасту на підошву, втираючи її в забруднення. Залиште на 20-30 хвилин, потім змийте теплою водою та жорсткою щіткою. При необхідності повторіть процес.

Перекис водню

Змішайте 3% перекис водню з водою в рівних пропорціях. Замочіть ганчірку в розчині та протріть нею підошву. Залиште на 30 хвилин, потім змийте водою та жорсткою щіткою. При необхідності повторіть процес.

Лимон

Розріжте лимон навпіл і натріть їм підошву. Залиште на 15-20 хвилин, потім змийте водою та жорсткою щіткою. При необхідності повторіть процес.

Аспірин

Розтовчіть 2-3 таблетки аспірину на порошок, додайте трохи води, щоб утворилася паста. Нанесіть пасту на підошву, втираючи її в забруднення. Залиште на 30 хвилин, потім змийте теплою водою та жорсткою щіткою. При необхідності повторіть процес.

Експерти розповіли, як прибрати чорні смуги з білого взуття швидко та просто
Експерти розповіли, як прибрати бруд із білого взуття швидко та просто

Порада

Перед використанням будь-якого з цих методів на невидимій ділянці підошви перевірте засіб на стійкість кольору. Після відбілювання ретельно промийте взуття водою, щоб видалити всі залишки чистячого засобу. Щоб запобігти повторному пожовтінню підошви, регулярно чистіть взуття та зберігайте його в темному, сухому місці.

Пам’ятайте

Ці методи підходять для білої підошви з гуми або синтетичних матеріалів. Не рекомендується використовувати їх для шкіряної або замшевої підошви. Якщо підошва сильно забруднена або пошкоджена, можливо, доведеться звернутися до професійного чищення взуття.

Варіації:

  1. Замість зубної пасти можна використовувати білу глину, розведену водою до кашоподібної консистенції.
  2. До пасти з соди та оцту можна додати кілька крапель ефірного масла лимона або чайного дерева для посилення відбілюючого ефекту.
  3. Замість лимона можна використовувати лимонний сік.
  4. Аспірин можна замінити ацетилсаліциловою кислотою з аптеки.

Сподіваємося, ці поради допоможуть вам відбілити стару підошву та повернути вашому взуттю свіжий вигляд!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини