Вижала з орхідеї максимум і вона пустила аж 4 квітконоси: підгодувала кавовим розчином — власний досвід

У мережі є мільйони рецептів та порад, як правильно підживити орхідею, аби вона пишно заквітла. Розбираємо, який з них — найдієвіший і чому саме кавовий розчин спрацював.

Орхідея — дуже капризна квітка, яка часто дуже добре росте, пускає листя, але бутонами не поспішає порадувати. Інколи її треба розворушити, аби вона дала квітконоси. Мережа просто кишить порадами, але не всі вони дієві.

Редакція сайту “Добрі новини” на своєму досвіді дослідила, який же найкращий метод підживлення і стимуляції цвітіння дійсно спрацює. “Тренувалися” на однорічній орхідеї, яка чудово квітла з травня по жовтень у 2023-му році, але у березні 2024 наростила листя і ніяк не хотіла пускатися у цвіт.

Квітникар розповів, як зробити так, щоб орхідея пустила 4 квітконоси

Спершу було вирішено спробувати “стресовий метод”, коли рослину поливали водою температури 40 градусів за Цельсієм. Втім, це не спрацювало. Не допомогла і зміна середовища, коли горщик поставили у дуже прохолодне приміщення. І хоча багато хто писав, що під впливом таких факторів мають з’явитися квітконоси — зелена красуня не поспішала їх нарощувати.

Бурштинова кислота, яку так всі нахвалювали на форумах — також не дала бажаного результату. Одну таблетку розчиняли у 0,5 літрів води. Знову орхідея все проігнорувала. Вона буквально не змінювалася взагалі і, здавалося, що навіть зупинилася у рості. Після місяця невдалих спроб з цими лайфхаками, було вирішено підживити кавовим розчином.

Брали не свіжі зерна, а макуху, яку збирали з офісної кава-машини. Взяли 2 столових ложки на 2 літри. Лишили все настоюватися на одну добу. Вранці чекала дійсно ядрена суміш і були навіть сумніви, чи не пошкодить таке добриво квітку. Втім, результат видався просто феєричним! Ось, всі чотири квітконоси, які підростають з кожним днем!

Квітникар розповів, як зробити так, щоб орхідея пустила 4 квітконоси

Поки важко сказати, скільки буде бутонів, але перспективі вже досить гарні. Втім, варто зауважити, що після внесення добрива почали жовтіти нижні два листа. Будемо спостерігати за ними, бо ймовірно орхідея віддала сили на формування саме квітконосів, тим самим скинувши непотрібний баласт.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини