Коли садити пізню капусту у 2024: точні строки посіву розсади у відкритий ґрунт для всіх областей України

Попри те, що Україну відвідав Скандинавський циклон, городні роботи продовжуються, і сьогодні розглянемо терміни посадки пізньої капусти на дачі.

Коли мова йде про врожайність та якість, правильний момент для посіву капусти стає дуже важливим фактором успіху. Щоб планувати сівбу вчасно, слід зважати на кліматичні особливості кожного регіону України та орієнтуватися на календар посіву пізньої капусти на 2024 рік. Це дозволить вам визначити оптимальний час для посадки відповідно до вашого регіону.

Захід України

Садівники назвали натуральний засіб, який захищає капусту від шкідників
Городник назвав точні дати, в які треба садити пізню капусту у 2024

У квітні є багато сприятливих днів для посадки качанів у квітні, а саме: 21-23, 25-30. Для пізньої капусти краще висівати наступні дати: 21-23.

Центральна Україна

Найкраще зайнятися посадкою у період 21-23, 25-30 квітня. Втім, зважайте на те, що до 23 числа погода буде достатньо прохолодною, тому, якщо ви зміститесь на пару днів — капуста вам віддячить. Головне у теплі дні окрім посадки проводити також обробку від шкідників.

Східна Україна

Як виростити міцну розсаду капусти
Городник назвав точні дати, в які треба садити пізню капусту у 2024

Присвятіть посадці качанів 20-23, 25-30 числа. Не забувайте вносити достатню кількість води та поки не підселяйте до капусти сусідів, аби не було конкуренції за простір і корисні ресурси на грядці.

Південна Україна

У квітні зверніть увагу на такі дати, як 17-19, 26-30. Це найкращі дні не лише за посівним, а й за Місячним календарем, коли планети сприяють вкоріненню та зміцненню рослин.

Північна Україна

Для пізньої капусти рекомендовані такі дати: 21-23, 30 квітня. Проте, якщо у вашому регіоні йдуть рясні дощі, а вночі температура значно падає, то змістіть свої плани по висадці качанів на перший тиждень травня. Нічого критичного не станеться і ваш врожай поспіє вчасно.

Ось такий календар посіву пізньої капусти на 2024 рік для кожного регіону України. Враховуючи ці рекомендації, ви зможете висівати капусту у найбільш сприятливі періоди, що гарантує вам більший та якісний врожай.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини