Дізналася, як в клінінгу миють шви плитки, щоб чистота зберігалася пів року. Спробувала і здивувалася блиску

Ваша ванна може сяяти від блиску, але шви коло плитки на стінах та підлозі видадуть весь бруд. Як їх відчистити швидко і без пароочисника? Розповідаємо у статті.

Чистота та блиск плитки ванної кімнати часто виявляються великою головоломкою для багатьох. Вологе середовище, краплі води, наліт та інші забруднення можуть швидко перетворити бездоганну плитку в місце, де панують мікроби. Проте, існує простий та ефективний метод, який допоможе зберегти чистоту затирки протягом тривалого часу — використання соди.

Господиня розповіла про незвичайні способи використання харчової соди у побуті
Експерти розповіли, як відмити шви плитки без хімії та пари

Карбонат натрію — це не тільки ефективний засіб для чищення, але й безпечний для очищення швів, для закладання яких використовувалися вапняні чи епоксидні матеріали. Ось докладна інструкція, як використовувати соду для досягнення вражаючих результатів:

Що вам знадобиться:

  • 0.5 склянки харчової соди
  • Місткість на 300 мл
  • Вода
  • Стара зубна щітка
  • Целюлозна серветка або ганчірка

Приготуйте розчин. Висипте 0.5 склянки харчової соди в ємність та додайте воду потроху, перемішуючи, доки не отримаєте однорідну густу кашку. Занурте зубну щітку в підготовлений розчин. Рівномірно нанесіть засіб на шви плитки, стараючись не робити занадто товстого шару.

Дайте розчину працювати на поверхні протягом 30-40 секунд, щоб відбулася хімічна реакція. Тепер потріть щіткою та ретельно промийте, просушіть. Інколи процес треба повторити, якщо з першого разу не вийшло. Для більшого ефекту можна крапнути лимонного соку.

Експерти розповіли, як відмити шви плитки без хімії та пари

Ви помітите, що колір швів змінюється прямо на очах — забруднення розпадаються, шви стають світлішими і відновлюють свою оригінальну чистоту та блиск. Цей метод ефективний на будь-якому виді плитки, за винятком натурального каменю та мармурової плитки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини