Просто засипала цим доріжки на городі і більше не маю мороки з бур’янами та розмитою землею навколо грядок

Доріжки між грядками — обличчя господині. Як зробити їх охайними і при цьому не витратити купу грошей? Розповідаємо про лайфхак з мульчею на вашій дачі.

Лінолеум, дошки, палети, клейонки та навіть домашні килими — чим тільки не намагаються вмостити доріжки між грядками наші дачники. Все це виглядає кустарно, а під цими матеріалами охоче плодяться шкідники та гриби. Втім, є один спосіб створити охайний город, де все буде виглядати неймовірно естетично.

Простий і бюджетний спосіб зробити вашу дачу, як з картинки це — мульчування.

Це не лише захист від шкідливих погодних умов, а й ефективний метод боротьби з бур’янами на доріжках. Покривши поверхню ґрунту шаром мульчі товщиною 5-7 см, ви значно уповільните зростання бур’янів, а також уникнете надмірного розвитку непотрібних рослин.

Городник розповів, чому доріжки коло грядок треба закривати мульчею

Одним з найбільш ефективних матеріалів для саморобного мощення стежок між городиною є кора сосни. Вона має велику фракцію, довго зберігає свою структуру і ефективно захищає ґрунт від розмивання. Після дощу ви зможете легко пройтися по вашому городу, не боячись забруднити ноги.

Обійдеться таке задоволення у 160 гривень за мішок (50 літрів).

Городник розповів, чому доріжки коло грядок треба закривати мульчею

Однак, перед тим як почати мульчування, важливо правильно підготувати ґрунт. Видаліть усі залишки рослин та бур’янів зі стежок, а також розрівняйте поверхню, де потрібно підсипте піском або землею. Потім рівномірно розподіліть шар кори по всій поверхні.

Отже, якщо ви шукаєте бюджетне та ефективне рішення для захисту вашого городу від бур’янів і розмивання ґрунту, мульчування з використанням кори сосни — це саме те, що вам потрібно. Не лише ваш город буде захищений, але й збагачений корисними елементами для здорового і плідного росту рослин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини