Що полити та посипати на газон, щоб ріс без бур’янів і виглядав на мільйон: як у багатої сусідки буде

Кожному, у кого вдома є власний газон, хочеться, аби на ньому не було бур'янів і сміття. Розповідаємо, чим його полити, аби досягнути бажаного результату.

Доглядати за газоном – не настільки проста справа, як може здаватись. Головна перешкода, що стоїть на шляху до красивої ділянки перед будинком, звичайно бур’яни. Більша частина культурних квіток і рослин не зрівняються з ними за живучістю та швидкістю поширення. Розповідаємо, чим ви можете обробити власну ділянку з газоном, аби перешкодити проростанню бур’янів.

Чим обробити газон від бур’янів

Звісно, видаляти бур’яни можна просто руками або ж за допомогою відомого всім прополювання. Інструменти, що найкраще підійдуть – цк сапка, гострий ніж та граблі. Такий спосіб є набагато економнішим та екологічнішим.

Він чудово підійде для невеликої за розміром території. Перш ніж братись до видалення рослинності, ґрунт потрібно зволожити. Варто пам’ятати, що видаляти потрібно не лише верхню зелену частину, але й кореневу систему бур’янів.

Експерти розповіли, чим обробити газон від бур'янів у домашніх умовах – прості поради садівникам
Експерти розповіли, чим обробити газон від бур’янів у домашніх умовах – прості поради садівникам

Набагато простіше боротись із бур’янами обробками ділянки. Якщо ви не хочете засмічувати газон хімікатами, можете вдатись до народних методів. Наші бабусі й дідусі використовували домашні засоби для боротьби з небажаними рослинами на ділянці.

Так, для боротьби з бур’янами підійдуть оцет із сіллю, лимонна або соляна кислота, медичний спирт та звичайний окріп. Наносити їх потрібно точково на бур’яни, аби не зашкодити зростанню культурних рослин.

Експерти розповіли, чим обробити газон від бур'янів у домашніх умовах – прості поради садівникам
Експерти розповіли, чим обробити газон від бур’янів у домашніх умовах – прості поради садівникам

Ви також можете використовувати такі види газонної трави, які просто не дадуть шансів бур’янам. Мова йде про сорти, які активно ростуть, що не дозволяє розвиватись небажаній рослинності.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини