Кока-кола, мило й сода виженуть всю тлю з городу: такий простий метод, що залишився час на “садові” вірші

Попелиця осідає, зазвичай, на внутрішній стороні листя та плодів, і потихеньку знищує врожай разом із своїми "друзями" мурахами. Та боротися з цим можна і дуже ефективно.

Багато дачників відмовляються від використання “хімії”, оскільки не хочуть, щоб урожай вбирав у себе нітрати та токсини.

Та це не проблема, адже народні методи впораються з попелицею нічим не гірше.

Тож розповідаємо про декілька робочих способів.

Перший спосіб – це використання березового дьогтю. Він має властивості фунгіциду, повністю безпечний і для рослин, і людини. Готується розчин дуже просто.

Беремо 10 літрів води, 300 грамів рідкого мила та 100 мілілітрів концентрату дьогтю. Є вже готові варіанти, такі як садове дьогтьове мило. Запах дьогтю дуже довго залишається на рослині і відлякує комах. Але використовувати цей спосіб під час цвітіння я не радимо, тому що він може відлякати бджіл.

Другий спосіб – це використання мильного розчину. Беремо 10 літрів води та 100 мілілітрів господарського мила чи прального порошку. Змішуємо та обробляємо рослини за допомогою губки. Це лужний розчин, який дуже швидко руйнує панцирек попелиці і призводить до її знищення. Найкраще цей спосіб підходить для ягідних кущів та низькорослих рослин.

Городники розповіли про незвичний спосіб боротьби з попелицею
Городники розповіли про незвичний спосіб боротьби з попелицею

Третій спосіб – це зелене садове мило. Це спеціальний біологічний препарат, який зроблений з тваринних жирів, рослинної олії та калійних солей. Його можна використовувати як самостійну речовину для обприскування попелиці, та в якості прилипача у складі інших розчинів.

Четвертий спосіб – це кальцинована сода. Це найшвидший спосіб зі всіх нам відомих. Робити дуже просто – беремо відро води, 150 грамів соди та 100 мілілітрів будь-якого мила. Сода пошкодить шкіру попелиці, викличе подразнення і протягом дня комаха помре. Основне перевага цього способу – це те, що його можна використовувати на пізніх термінах дозрівання плодів. Розчин абсолютно безпечний.

І останній спосіб – це кока-кола. Цей напій у нерозведеному вигляді буде отрутою для будь-яких рослин, але якщо розбавити його у воді в пропорції двох частин коли до п’яти частин води і додати мило як прилипатель, попелиця буде знищено дуже швидко. Єдиний нюанс – такий розчин не буде довготривалим, та доведеться обробляти рослини кожні 7-14 днів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини