Вже 50 років висаджую лише ці мегаврожайні сорти перцю: овоча так багато, що не вистачає місця в погребі

Солодкий перець рік у рік набирає свою популярність. Раніше ця культура вирощувалась тільки на півдні нашої країни, проте на сьогоднішній день ситуація змінилася.

У спеціалізованих магазинах для саду та городу зараз продається величезний асортимент насіння цього смачного овочу. Якщо вас цікавлять ранньостиглі перці, придатні для вирощування у відкритому ґрунті, читайте далі нашу статтю, адже ми розповімо про найркащі сорти.

1. Тореодор Ред.

Період його дозрівання займає приблизно 100 днів. Кущі низькорослі, опори не вимагають. Стиглі плоди плоскі та округлі, мають темно-червоний колір та масу від 100 до 150 г. Добре підходять для консервації, фарширування та вживання у свіжому вигляді.

2. Айвенго.

Урожай можна збирати вже на 125-й день. Цей сорт стійкий до холодів та багатьох захворювань.

Кущі виростають середнього розміру. Соковиті червоні плоди мають пірамідальну форму. Одна рослина здатна дати до 6 кг перців.

3. Міраж.

Перші плоди дозрівають вже на 91-й день. Кущ напіврозлогий і низькорослий. Стиглі перці червоного кольору, мають глянсову поверхню та конусоподібну форму, досягають маси в 110 р. Використовуються як у свіжому вигляді, так і для консервації.

Городники озвучили своїх фаворитів серед сортів перцю
Городники озвучили своїх фаворитів серед сортів перцю

4. Біг тато.

Період від сходів до отримання плодів складає 96-104 дні. Кущ невисокий, досить компактний. Стиглі плоди мають насичений фіолетовий колір та важать приблизно 100-120 г. Врожайність може досягати 5,4 кг з одного метра квадратного.

Тож обирайте сорти, які підходять саме вам, та бажаємо щедрого врожаю!

Пам’ятайте, що освітлення грає важливу роль у вирощуванні болгарського перцю, тому обирайте сонячне місце для його посадки. Грунт повинен бути добре дренованим, родючим і не надто кислим, щоб забезпечити оптимальний ріст і врожайність. Регулярний полив необхідний, особливо під час періоду активного росту та плодоношення, але уникайте переливання, що може спричинити гниль або інші проблеми.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини