Розсада ростиме товстеньким здорованем, якщо виконаєте ці прості дії з “садової шпаргалки” моєї бабусі

Щоб розсада росла здоровою та потужною - необхідно дотримуватися простих рекомендацій. Сьогодні ми про все детально розповімо, тож жодних проблем у вас більше не буде.

Щоб розсада росла товстеньким та низеньким “здорованем”, відразу після появи перших сходів, треба поставити горщики та ящики з розсадою у прохолодне місце – на балкон чи лоджію. Туди відправляємо розсаду на цілий день, а вночі заносимо у тепло.

Головний секрет вирощування розсади – багато світла. Саме світло, а не підживлення, дуже важливе, оскільки процес фотосинтезу відбувається в листі, і поживні речовини формуються самою рослиною. Плюс, коли багато світла, розсада не буде витягуватись. А те, що на балконі стоятиме прохолода, піде тільки на користь – розсада загартуватиметься, стебла виростуть товстими, маючи міцні стовбури та зелене листя.

Якщо лоджії або балкона немає, можна винести розсаду на веранду, або просто ставити на підвіконня та відкривати вікно. А досвічування можна зробити за допомогою фітолампи. Загалом вихід можна знайти в будь-якій ситуації! А ще обов’язково потрібно дати розсаді підживлення через тиждень після пікірування – основою буде лушпиння цибулі.

Що робити для потужного росту розсаду
Що робити для потужного росту розсаду

Беремо дві жмені цього продукту, заливаємо водою та ставимо на плиту до кипіння. Потім знімаємо, настоюємо протягом доби, і розводимо цей настій на відро води (5 літрів). Потім вносимо під розсаду кожні два тижні – цього буде цілком достатньо, щоб до пересадки у відкритий ґрунт рослини зміцніли і наростило хороше коріння. Плюс, розчин цибульного лушпиння відмінно захистить від шкідників та хвороб.

При вирощуванні розсади важливо використовувати якісне насіння та підготувати родючий ґрунт для їх посадки. Регулярне поливання і дотримання оптимальної температури сприяє здоровому росту і розвитку молодих рослин. До висадки на відкритий грунт слід закалювати розсаду, поступово звикаючи її до зовнішніх умов.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини