Ведмедка падає ніжками доверху після такої “підкормки”: врожай картоплі, моркви і буряків буде як з картинки

Існує багато народних методів, які швидко та ефективно допоможуть позбутися ведмедки на городі. Одним з таких способів є використання яєчної шкаралупи.

Багато дачників знайомі із ситуацією, коли тільки но посадиш рослину, а наступного ранку вже кілька кущів лежать – це ведмедка “пройшлася” під покровом ночі. Впоратися з цією проблемою можна двома способами. Перший включає використання спеціальних засобів з агромагазину.

Та якщо ви проти “хімії” є й альтернативний метод, для якого знадобиться звичайна яєчна шкаралупа. При посадці рослин – просто додайте дрібку перебитої шкаралупи в кожну лунку.

Шкаралупа при перегниванні не тільки відважує ведмедку від рослин, але ще й насичує рослини кальцієм. Яєчна шкаралупа до всього ще й допомагає розкислити ґрунт, збагатити ґрунт мінеральними компонентами, покращити склад та рихлість ґрунту, тому шкаралупа буде дуже до речі на важкому глинистому грунті, для покращення аераційних властивостей.

Як швидко позбутися ведмедки на городі: поради досвідчених експертів
Як швидко позбутися ведмедки на городі: поради досвідчених експертів

А ще подрібнену шкаралупу можна використовувати в якості мульчуючого засобу, для захисту рослин від бур’яну та від пересихання поверхні ґрунту. Є кілька нюансів, які потрібно врахувати при підготовці шкаралупи: щільно закривати шкаралупу у банках або пакетах не можна, вона має дихати. Також не варто використовувати як добриво протухлу шкаралупу.

А щоб вона не зникла і рослини не загнивали, шкаралупу промивають із внутрішньої сторони, просушують та складають у картонні чи паперові тари.

Регулярне обстеження рослин на ознаки зараження шкідниками та хворобами є ключовим кроком у профілактиці появи ведмедки на городі. Використання біологічних методів контролю, таких як застосування екологічно безпечних репелентів, може допомогти у збереженні рослин від нападу шкідників, зокрема й ведмедки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини