Зробила це і капустяна муха “зібрала валізи” і назавжди покинула мій город: не витратила жодної копійки

Капустяні мухи найбільше люблять капустяну розсаду - це їх улюблені ласощі. Але й дорослими рослинами вони не проти поживитися. Вони можуть здаватися вам "безпечними", але це зовсім не так.

Капустяні мухи дуже швидко відкладають личинки та знищують кореневу систему капусти, тому позбавлятися від них треба швидко. Сьогодні ми розповімо вам про два народні способи, які допоможуть позбутися мошки на капусті.

Перший метод – це застосування настою часнику. Його дуже багато шкідників не люблять. Вам знадобиться два-три зубчики, залежно від розміру. Їх треба потовкти в літрову банку, залити до верху теплою водою, настояти протягом двох годин, після чого процідити та обприскати цим настоєм капусту та інші культури. І обов’язково ґрунт під ними.

Другий спосіб – застосування гірчичного порошку.

Використання цього засобу не займе у вас багато часу, та й процес цей зовсім не складний. Беремо порошок гірчиці і розсипаємо його навколо розсади капусти та дорослих рослин по ґрунту, і мошки будуть облітати ваші культурні посадки десятою дорогою. А якщо розсада ще стоїть у стаканчиках або горщиках, насипаємо гірчичний порошок прямо туди.

Як позбутися капустяної мухи за допомогою часнику: простий спосіб
Як позбутися капустяної мухи за допомогою часнику: простий спосіб

Букашки на дух не переносять його гострий і різкий запах, і ваші посадки будуть надійно захищено від цих небезпечних шкідників.

Нагадаємо й про інші способи боротьби з капустяною мухою:

  • Боротьба з капустяною мухою може включати в себе використання біологічних методів
  • Механічні заходи, такі як встановлення сіток або використання липких стрічок
  • Хімічні методи включають в себе використання інсектицидів, але їх слід застосовувати обережно, щоб уникнути негативного впливу на навколишнє середовище.
  • Регулярне видалення пошкоджених листків та викоріння залишків рослин після збору врожаю може зменшити популяцію мух.
  • Ротація культур допомагає запобігти поширенню шкідників, включаючи капустяну муху, шляхом зміни місця вирощування капусти.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини