Овочі-“доходяги” після цього добрива за ніч мають стебла з мізинець: врятувала томати, баклажани, перець

Підживлення розсади важливе для забезпечення її здорового зростання та розвитку. Надання необхідних поживних речовин сприяє формуванню сильних та життєздатних рослин з великим потенціалом врожаю.

Іноді навіть досвідченого городника може підвести прогноз погоди. Здавалося б, всі холоди вже пройшли, і настав час висадки розсади у відкритий ґрунт, однак часто трапляється так, що сіянці вже давно красуються на грядках, але вночі температура починає сильно опускатися. Від цього наші рослини чахнуть і погано виглядають.

На щастя, цю ситуацію можна легко виправити за допомогою одного дуже простого підживлення. Його рецептом ми й поділимося у сьогоднішній статті.

Отже, для приготування ефективного засобу подрібнюємо 1 таблетку ацетилсаліцилової кислоти та заливаємо її 20 літрами відстояної води. До отриманого складу також додаємо 1 чайну ложку швидкодіючих дріжджів і залишаємо приблизно на годину.

Готове підживлення можна використовувати двома способами: поливати ним під корінь або обприскувати по листу. Вже наступного дня ви не впізнаєте свою розсаду. Вона швидко зміцніє, розправить листя і надалі принесе добрий урожай.

Огірки, томати, баклажани та перець за ніч з хирлявих стали здорованями: просто зробила цю хитрість
Огірки, томати, баклажани та перець за ніч з хирлявих стали здорованями: просто зробила цю хитрість

Справа в тому, що ацетилсаліцилова кислота вже давно використовується садівниками для реанімації рослин та швидкого відновлення після стресів, викликаних пересадками чи змінами погодних умов Що стосується дріжджів, то речовини, що входять до їх складу, простимулюють зростання, допоможуть утворити потужну кореневу систему та вегетативну масу, а також покращать склад та властивості ґрунту.

Дане добриво благотворно вплине не тільки на огірки, але також і на томати, перці та баклажани.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини