1 пачка на 5 літрів води з крану: зробила підкормку за порадою бабусі і була здивована. Працює на всі овочі

Багато хто навіть не здогадується, що молоком можна підгодовувати овочі. Цей продукт насичує розсаду кальцієм, калієм, магнієм, марганцем, залізом, міддю, азотом, фосфором, сіркою.

Найголовніше, що молоко абсолютно безпечне і не здатне насичувати рослини різними шкідливими речовинами.

Наприклад, огірки витрачають велику кількість калію під час формування плодів, а молоко допомагає їм відновитись. Також за допомогою молока можна нормалізувати pH ґрунту і наситити корисну мікрофлору ґрунту.

Для приготування добрива розчиніть літр кислого молока, або навіть можна кефіру чи сироватки в 10 літрах води, додайте 3 краплі йоду та поливайте огірки по літру на один кущ.

Результат не змусить довго чекати і ви отримуєте смачний та багатий урожай. Важливо віддавати перевагу саме сирому молоку.

Пастеризоване та стерилізоване бажаного результату не принесуть. Також овочі можуть у будь-якій момент захворіти на борошнисту росу, особливо через тривалий період дощів.

Садівники розповіли про потужне добриво для розсади на городі
Садівники розповіли про потужне добриво для розсади на городі

Ознаками захворювання є білий і жовтий наліт на листі та внизу стебла, бурий наліт на верхній частини стебел і навіть на самих плодах.

Таке захворювання дуже небезпечно і нерідко призводить до загибелі рослини.

В якості профілактики від борошнистої роси, молоко буде дуже доречним.

Щоб подолати це захворювання візьміть літр молока, 30 крапель йоду та трохи господарського мила. Розчиніть усі інгредієнти у 9 літрах відстояної води, дайте рідині настоятися хвилин десять і обприскуйте листя та стебла огірків з усіх боків.

Йод у даному розчині використовується тому, що він подвоює потужність цього засобу і допомагає чинити опір з грибковою інфекцією. Також він здатний підвищувати інтенсивність фотосинтезу огірків, сприяти утворенню хлорофілу та покращувати азотний та вуглеводний обмін. Також завдяки йоду розчин захищає огірки не тільки від борошнистої роси, а й від фітофторозу, різних видів гнилі, білої та зеленої мозаїки та мідяки.

Найголовніше, не намагайтеся збільшити дозування йоду, тому що це може призвести до опіків листя.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини