Наближаються 2 заборонених дня для городників та квітникарів: не садити, не розпушувати, не підгодовувати

Не секрет, що у світі городництва є свій специфічний календар сприятливих та несприятливих дат, які краще бати до уваги. У цьому матеріалі ви дізнаєтеся, в які дні не слід займатися роботами на дачі.

Природа навчає нас споконвіку рухатися у гармонії з її ритмами та циклами. Для городників та квітникарів, це особливо важливо, адже біоритми впливають не лише на рослини, але й на їхнє власне самопочуття та духовний розвиток. У травні на нас чекає аж дві дати, в які краще відкласти інструмент та присвятити час іншим справам.

Заборонені дні: 5 і 6 числа

Експерти розповіли, в які дні можна працювати на городі та в саду – тижневий посівний календар
Експерти назвали несприятливі дати для робіт в саду і на городі

Серед найважливіших моментів у Місячному календарі є дні, коли земля та небеса закликають до відпочинку. Ці дати припадають на 5 і 6 травня та відомі як дні, коли краще утриматися від активної роботи на городі. Астрономічно ці дні відповідають періоду спадного Місяця, який несприятливий для багатьох справ, а особливо фізичної праці. Після 08:57 за київським часом Місяць вважається неефективним, що робить його часом для внутрішнього пошуку та духовного зростання.

У ці дні рекомендується звернути увагу на свою душевну глибину, попрацювати над самопізнанням та розвитком своєї підсвідомості. Замість фізичного напруження, це може бути часом для медитації, спокійного відпочинку або творчості.

Великдень: символіка та важливість

Експерти розповіли, чому на Великдень не можна йти на кладовище
Експерти назвали несприятливі дати для робіт в саду і на городі

5 травня, окрім астрономічних впливів, також є Великоднем, одним із найважливіших християнських свят. Цей день відзначає воскресіння Христа та віру в нове життя. З цієї точки зору, працювати в цей день розглядається як грубе порушення традицій та релігійних обрядів. Пасха — це не лише час для відпочинку та святкування, але й час для поглиблення духовного зв’язку та внутрішньої трансформації.

Отже, відмовляючись від фізичної праці в ці дні, ви отримаєте можливість дійсно пройти душевну трансформацію. Це час для внутрішнього росту, рефлексії та підготовки до нових початків, які неодмінно прийдуть в наступні етапи життя. А городні роботи точно можуть почекати.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини