Всього 1 літр цього народного добрива під кущ полуниці і вас завалить ягодою: в селі й агромагазин закрили

Хочете зібрати багато смачної та солодкої полуниці цього літа? Тоді сьогоднішня стаття для вас. Не обов'язково купувати "хімію", щоб виростити рясний солодкий врожай.

Відомо, що полуниця – найпримхливіша ягода, яку необхідно навесні ретельно готувати до літа. Для отримання хорошого раннього врожаю, важливо вчасно підготувати ґрунт та знати правила догляду. Зараз ми вам розповімо, як правильно вибрати місце та ґрунт, а також як виростити велику кількість смачної полуниці.

Ягода відмінно росте на ґрунтах, де є багато піску. Вона любить сонячне місце, яке не затоплюється водою. Удобрювати можна чорноземом, або суглинистим ґрунтом. Для полегшення ґрунту потрібно додавати крупний пісок, а поліпшення – торф. Важливо! Якщо полуницю посадити на місце, де багато води, то рослина загине.

Найкраще місце для неї – це грядки, на яких вирощували бобові культури, буряки, часник, моркву або цибулю. У жодному разі, не можна садити кущі густо, тому що через це розвиваються хвороби та врожайність зводиться до мінімуму.

Чим підживити полуницю навесні для шаленого врожаю: простий метод
Чим підживити полуницю навесні для шаленого врожаю: простий метод

Порада: можна зрізати листя та розетки, які розташовані близько до коріння. Для раннього дозрівання, частіше поливайте грядки та використовуйте наше чарівне підживлення, про яке ми зараз розповімо.

Під час цвітіння та утворення ягід, підживіть полуницю калієм. Він дуже необхідний для формування плоду.

Потрібно взяти 200 гр деревної золи, розчинити її в 1 літрі гарячої води. Потім потрібно отриманий розчин розвести в 9 л відрі з чистою водою. Перед підживленням кущі трохи пролити звичайною водою, а вже потім використовувати суміш, що вийшла. Лийте по 1 л розчину під кущ.

Результат не змусить довго чекати. Обов’язково спробуйте!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини