Слимаки уповзли з космічною швидкістю: просто розкидала це по городу. І колорадський жук втік як ошпарений

Теплий літній сезон приносить нам не лише приємне сонечко та щедрі врожаї, а й надокучливих гостей, таких як слимаки та колорадський жук. Чи можна їх вивести?

Захист дачної ділянки від шкідників завжди було завданням на першому місці для кожного садівника. Зокрема, слимаки та колорадські жуки завдають великої шкоди вашим рослинам. Однак, на щастя, існує простий, ефективний та природний спосіб, щоб утримати цих непроханих гостей якомога далі від ваших грядок.

Експерти назвали найдієвіший метод боротьби зі слимаками
Експерти розповіли, як одним махом вивести слимаків і колорадського жука

Найбільш ефективним засобом, який не лише відлякує комах, але і повністю забезпечує захист, є настій з цибулиння і часнику. Цей природний засіб не лише ефективний, а й безпечний для використання, оскільки не містить хімічних речовин.

Щоб приготувати цей захисний настій, вам знадобиться:

  • 200 грамів цибулиння (можна брати залишки посівного матеріалу)
  • Розтерті головки часнику
  • 10 літрів води
  • 10 грамів натертого господарського мила

Процес приготування дуже простий.

Розріжте цибулиння та подрібніть головки часнику. Залийте їх 10 літрами води та поставте на повільний вогонь. Прокип’ятіть отриману суміш протягом двох годин, не менше.

По закінченню кип’ятіння процідіть отриманий відвар і додайте ще води так, щоб загальний об’єм становив 10 літрів. На останньому етапі додайте 10 грамів натертого господарського мила, що допоможе забезпечити краще зчеплення цього домашнього пестициду з рослинами.

Слимаки повилітають як ошпарені: як вивести шкідників з дачної ділянки
Експерти розповіли, як одним махом вивести слимаків і колорадського жука

Цей настій можна використовувати для поливу рослин або розпилення на їх листя. Він ефективний не лише проти слимаків та колорадських жуків, а й здатний відлякувати інших шкідників, таких як міль та мурашки.

Крім цього відціджене цибулиння з часником можна розкидати по грядках для більшого захисту.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини