Всього 3 ложки під герань – і квітконоси лізуть наввипередки: навіть старий ґрунт у горщику стає чорноземом

Не заслужено забута деякий час тому герань зараз знову завойовує свою популярність серед любителів кімнатних рослин. Вона досить невибаглива і, безумовно, красива.

Крім того, герань здатна очищати повітря в тому приміщенні, де вона знаходиться, а також відлякувати комарів та попелиці.

До того ж, це рослина дає нам можливість довго насолоджуватися її яскравими кулястими суцвіттями завдяки тривалому періоду їх цвітіння. Як доглядати за гераню і чим можна її підгодувати?

Ось основні правила догляду: Масивність цвітіння цієї рослини залежить від кількості одержуваного ним сонячного світла.

Ідеальні показники температури для герані від 18 до 21 градуса.

Садівники розповіли про потужне добриво для цвітіння герані
Садівники розповіли про потужне добриво для цвітіння герані

Поливати квітку слід трохи теплою відстояною водою в міру висихання ґрунту. Тобто в середньому 1 раз на 3 дня в літній період та 1 раз на 10-14 днів взимку.

Обрізку герані потрібно проводити 1-2 рази на рік-так вона буде краще цвісти.
Також важливо періодично підгодовувати вашу рослину.

Способів підживлення та видів добрив існує безліч. Ви можете купити їх у будь-якому магазині для саду та городу або ж приготувати самі.

Візьміть 2 зубчики неочищеного часнику та половину цибулі з лушпинням (разом із першим шаром). Додайте 1 таблетку бурштинової кислоти, 1 таблетку вітамінів групи В та 5 таблеток гліцину. Все це складіть у чашу блендера, додайте приблизно 1 склянку теплої води та збийте до однорідної маси.

Процідіть розчин і додайте ще води, щоб загальний об’єм став 1 літром. Не зберігайте розчин довго, оскільки він містить органічні речовини. Поливайте герань під корінь один раз на місяць – достатньо 3 чайні ложки для однієї рослини. Після підживлення зачекайте, поки ґрунт висохне, і тільки потім поливайте його звичайною водою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини