Цим супер-засобом відчистила сковорідку та всі каструлі від застарілого жиру. Свекруха зацінила метод

Стара сковорорідка, покрита шаром жиру та кіптяви, може здаватися безнадійно забрудненою. Однак не поспішайте викидати її! За допомогою простих методів ви зможете повернути їй колишній блиск.

Ось кілька ефективних способів очистити стару сковорідку!

Сіль та сода

Цей метод є одним із найпростіших та найефективніших.

Насипте на дно сковороди товстий шар солі та додайте трохи харчової соди. Поставте сковороду на середній вогонь і прогрійте протягом 10-15 хвилин. Сіль та сода вберуть у себе жир та бруд, а потім їх легко буде видалити.

Після прогрівання вимкніть вогонь, дайте сковороді охолонути, а потім видаліть сіль та соду за допомогою жорсткої губки. При необхідності повторіть процедуру.

Господарське мило

Натріть на дно сковороди брусок господарського мила. Додайте трохи води, щоб утворилася густа піна. Поставте сковороду на повільний вогонь і прогрійте протягом 10-15 хвилин. Мило роз’їсть жир та бруд, а потім їх легко буде видалити. Після прогрівання вимкніть вогонь, дайте сковороді охолонути, а потім вимийте її теплою водою з миючим засобом.

Оцет

Налийте в сковороду оцет так, щоб він покрив дно. Додайте трохи води. Поставте сковороду на повільний вогонь і прогрійте протягом 10-15 хвилин. Оцет допоможе розчинити жир та бруд.

Після прогрівання вимкніть вогонь, дайте сковороді охолонути, а потім вимийте її теплою водою з миючим засобом.

Як очистити нагар на сковорідці
Як очистити нагар на сковорідці

Содовий розчин

Розчиніть 100 грамів харчової соди в 1 літрі води. Залийте сковороду содовим розчином так, щоб він покрив дно. Поставте сковороду на повільний вогонь і прогрійте протягом 30-40 хвилин. Содовий розчин допоможе роз’їсти жир та бруд.

Після прогрівання вимкніть вогонь, дайте сковороді охолонути, а потім вимийте її теплою водою з миючим засобом.

Спеціальні засоби для чищення

У магазинах побутової хімії можна знайти спеціальні засоби для чищення чавунних та стальних сковорідок.

Вибирайте засіб, який підходить для типу вашої сковороди. Дотримуйтеся інструкції на упаковці засобу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини