Де має стояти грошове дерево, аби йому у вашому домі було комфортно: створюємо ідеальні умови для товстянки

Для того, аби товстянка радувала цвітінням та ростом, потрібно обрати для неї правильне місце. Розповідаємо, в якому місці грошовому дереву буде найкраще.

Одна з найпопулярніших рослин, які господині з радістю ставлять у своїх оселях – грошове дерево або товстянка. Така популярність квітки пов’язана і з симпатичним зовнішнім виглядом, і з особливою сакральною енергетикою. За повір’ями, воно притягує в дім достаток і добробут.

Для того, аби магічні властивості рослини і дійсно спрацювали, вам потрібно забезпечити його повноцінним доглядом і правильно обрати для нього місце. Рослина має почувати себе максимально комфортно у вашій квартирі або вашому будинку.

Правильне місце для товстянки

Поруч із грошовим деревом краще ніколи не ставити ще й інші рослини. Квітці важливо, аби навколо був вільний простір. Не допускається також ставити горщик із товстянкою під прямим сонячним промінням. У такому разі на листі можуть з’явитись білі плями – опіки.

Експерти розповіли, в якому місці має стояти товстянка, аби добре росла
Експерти розповіли, в якому місці має стояти товстянка, аби добре росла

У літній період товстянку найкраще притінити, аби захистити від сонця, а ось у зимовий період рослину радять перемістити ближче до натурального джерела освітлення. Рослина полюбляє свіже повітря, а тому ви можете поставити вазон біля відкритого вікна. Важливо, аби приміщення, де знаходиться рослина, постійно провітрювалось.

За словами експертів, найкраще розташовувати товстянку на вікнах, які знаходяться з південно-східної сторони вашої оселі. Також грошовому дереву буде комфортно на південному та південно-західному вікні. Втім, не забувайте захищати рослину від сонця.

Експерти розповіли, в якому місці має стояти товстянка, аби добре росла
Експерти розповіли, в якому місці має стояти товстянка, аби добре росла

Чимало людей також ставлять рослину у спальні. У такому разі важливо підтримувати постійну температуру в приміщенні – від 20 до 25 градусів влітку та від 15 до 18 градусів взимку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини