Ну мед! Цей сорт гарбуза “прижився” як рідний: посадила, а тепер не знаю, куди дівати врожай. По 12 кг штука

Відомо всім: щедрий врожай напряму залежить від посівного матеріалу. Розповідаємо, який сорт гарбуза за всіма параметрами можна вважати ідеальним для наших городів.

Гарбуз — ідеальна городина для самостійних страв, випічки та консервації. Перед початком сезону посадки очі розбігаються поміж десятків сортів, але лише один дійсно вартий уваги. Зокрема, мова йдеться про сорт “Вест”. Він відомий своєю високоврожайністю та вражаючими розмірами, плоди можуть сягати до 12 кг кожен.

Високоврожайний чемпіон

Гарбуз, який точно варто посадити на городі: поради для городників
Експерти назвали найродючіший сорт гарбуза: виростає по 12 кіло

Сорт “Вест” вражає своєю потужністю та високим рівнем врожайності. Рослина демонструє середньоплетистість, що означає, що вона формує достатню кількість листя для ефективного фотосинтезу, але не виробляє занадто багато, що могло б пригнічувати розвиток плодів. Гарбузи відзначаються округло-плоскою формою та блідо-помаранчевим кольором, привабливим як для ока, так і для кулінарного застосування.

Однією з найбільших переваг різновиду є його висока стійкість до грибкових захворювань та здатність легко переносити перепади температур та інші несприятливі погодні умови. Це робить його ідеальним вибором для городників, які стикаються зі змінами клімату. Крім того, тверда шкірка гарбузів дозволяє їм легко транспортуватися та зберігатися протягом тривалого часу.

Як правильно доглядати за гарбузом
Експерти назвали найродючіший сорт гарбуза: виростає по 12 кіло

М’якуш гарбузів сорту “Вест” насичено-оранжевий, солодкий і має високий вміст сухих речовин, що робить їх ідеальними для використання у всіляких кулінарних творіннях, від супів та смажених страв до печива та десертів. Крім того, плоди містять велику кількість корисних поживних речовин, таких як вітаміни та антиоксиданти.

Коштує в середньому насіння цього різновиду 20-23 гривні за упаковку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини