Це добриво — “рідке золото” для фікуса: просто додайте 2 ложки і рослина віддячить пишною кроною листя

Ваш фікус зупинився у рості та давно не випускав нового листя? Не біда, адже цей нюанс можна виправити за допомогою звичайнісінької кави. Як це зробити — дізнайтеся у матеріалі.

Після зимового періоду багато рослин потребують додаткового живлення, щоб, так би мовити, прийти у форму та розквітнути повними силами. Фікус, зокрема, часто зупиняється у рості через брак поживних речовин після холодів. Але чи знали ви, що секретом пишної крони може бути проста кава? Так, так! Ви не помилилися!

Напій, який ми вживаємо щодня для заряду енергії, може також стати “рідким золотом” для наших зелених улюбленців. Він містить у собі велику кількість мікроелементів, які сприяють здоров’ю рослин. Зокрема такі необхідні для створення нових листків і бутонізації калій, фосфор та азот.

Квітникар розповів, чим простимулювати ріст фікуса

Отже, як виготовити це добриво “золотого стандарту” для фікуса? Ось один з простих рецептів. Вам знадобиться 2 столові ложки кавової макухи та 4 літри води. Можна брати сировину навіть з офісної каво-машини.

Насипте 2 порції гущини у літр води. Залиште цю суміш протягом доби, щоб настоюватися.

Після цього додайте ще 3 літри води до розчину та добре перемішайте.

Квітникар розповів, чим простимулювати ріст фікуса

Готово! Ваше добриво для фікуса можна використовувати. Вносьте його під корінь рослини раз на тиждень. Впевніться, що ґрунт достатньо зволожений перед підживленням, щоб не пошкодити кореневу систему.

Ця підкормка не лише додасть рослині необхідні поживні речовини, але також допоможе їй отримати пишну крону листя. Застосування кави як добрива є не лише екологічно чистим, але й ефективним способом зробити ваш фікус здоровим та красивим.

Спробуйте цей рецепт вдома і побачте, як ваш зелений улюбленець віддячить вам пишною зеленню!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини