Дала томатам це “біле золото” і розсада стала гігантською: ще й шкідників з хворобами позбулася. Просто клас

Якщо ви вирощуєте томати, але не хочете використовувати на своїй садовій ділянці магазинні добрива через вміст "хімії", то сьогодні ви дізнаєтесь рецепт натурального та дуже ефективного підживлення.

Для приготування диво-розчину нам знадобиться всього лише один інгредієнт, а саме звичайна харчова сода.

Гідрокарбонат натрію є універсальним засобом для городу. Добрива на його основі безпечні, екологічні та не шкодять людині чи рослинам.

Сода має лужне середовище, а значить вона здатна розкислити ґрунт, зробити його більш родючим, знезаразити насіння, приготоване для посіву, покращити засвоєння поживних речовин корінням, збільшити кількість зав’язей, прискорити дозрівання врожаю, забезпечити нормальне перебіг багатьох життєво важливих процесів, підвищити імунітет та благотворно вплинути на смакові якості та розмір майбутніх плодів.

Також сода- це прекрасний засіб боротьби з шкідниками та деякими небезпечними захворюваннями. Для підживлення томатних кущів потрібно приготувати наступний розчин. 1 столову ложку гідрокарбонату натрію розводимо у 2,5 літрах води температурою близько 45 градусів. Отримане добриво використовуємо для поливу рослин під корінь 1 раз на 3 тижні.

Експерти розповіли про потужне і бюджетне добриво для помідорів
Експерти розповіли про потужне і бюджетне добриво для помідорів

Важливо пам’ятати, що застосовуючи соду на дачному ділянці, необхідно суворо дотримуватись вказаних у рекомендаціях дозувань, інакше замість очікуваної користі цей продукт завдасть вашим посадкам лише шкоду.

Пам’ятайте, що вирощуючи томати, важливо забезпечити їм достатнє освітлення, краще всього – пряме сонячне світло, щоб рослини отримували необхідну енергію для росту.

Регулярний полив – ще один ключовий момент, щоб уникнути пересихання чи перезволоження грунту, це допоможе зберегти оптимальний рівень вологості для рослин.

Регулярне видалення бокових пагонів допоможе зберегти енергію рослини для формування плодів та підтримати її здоров’я.

Важливо також вносити підживлення в грунт, особливо органічні добрива, щоб забезпечити томатам необхідні поживні речовини для здорового росту та розвитку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини