Білокрилка більше не псує мої грядки, бо використовую цей “дідівський спосіб”: ні комах, ні личинок, ні яєць

Сьогодні ми розповімо декілька народних способів боротьби з білокрилкою. Ефективність цих способів залежатиме від стадії розмноження шкідників ступеня їх заселення в теплиці та на відкритій ділянці.

Боротьбу з комахами можна вести народними засобами або ж сильними хімічними пестицидами, серед іншого є спреї, пастки і інші засоби для війни з білокрилкою .

Інсектициди зроблять сік рослини токсичним для комахи. Вона його висмоктує її, а потім він стає інертним. Тобто зникнуть тільки комахи, але яйця будуть залишатися на гілках.

Для повного видалення вам потрібно буде виконати обприскування не менше трьох разів.

Народні методи працюють інакше. Потрапляючи в організм комахи вони його отруюють. Перед початком будь-якої обробки теплиця ґрунтовно підготовлюється.

Овочі, які сильно погризані комахами, а на листі є темні плями, слід викопати під корінь та спалити. Зберегти їх більше не вдасться.

Механічний метод ліквідації білокрилки – найпростіший і найбезпечніший. Якщо не хочеться витрачати гроші на купівлю інсектицидів, але треба побороти білокрилку, рекомендуємо зробити все своїми руками.

Городники розповіли, як швидко позбутися на городі білокрилки
Городники розповіли, як швидко позбутися на городі білокрилки

Щоб полегшити вашу роботу радимо зробити наступне: надягніть розпилювальну насадку на шланг, обприскуйте рослину крапельним методом. Направте струмінь на листя і стебла, щоб змити комах на землю. Я раджу вам, щоб випадково не нашкодить листю, тримати пагони в руках.

Зробіть мильний розчин. Для цього 100 грамів дрібно натертого дьогтю або господарського мила додаємо на півлітра води.

Надягніть рукавички, візьміть губку, змочіть у мильному розчині. Ретельно вимийте стебла листя з обох боків, так ви позбавите рослину від шкідливих яєць, личинок. Таким чином дана очистка буде ефективною і без зайвих витрат сімейного бюджету.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини