Підживіть цим малину зараз і вона попре, як після заклинання з Гаррі Поттера: секрет врожаю на вагу золота

Отримати добрий урожай малини без внесення підживлень практично неможливо. Але якщо ви затятий противник застосування на своєму городі хімії, скористайтесь рецептом натурального добрива.

Готується таке просте добриво на основі органічних відходів, а за своєю ефективністю анітрохи не поступається магазинним засобам.

Картопляні очистки – унікальний продукт, який ми абсолютно недооцінюємо. Справа у тому, що шкірки улюбленого всіма коренеплодами містять багато цінних елементів. У їх складі можна знайти крохмаль, глюкозу, органічні кислоти, вітаміни С, РР, групи В, калій, магній, мідь, хром, цинк, залізо, кобальт та азотисті сполуки.

Досвідчені садівники вже давно навчилися використовувати картопляні очистки для приготування дієвих підживлень. Такі засоби збагачують ґрунт поживними речовинами, активізують зростання, підвищують стійкість до несприятливих погодних умов, збільшують урожайність і роблять плоди смачнішими і більше. Для малини очищення можна використовувати наступним чином.

Добре промиваємо та висушуємо картопляні шкірки, після чого заливаємо їх гарячою водою у пропорції 1 до 3 і залишаємо до повного остигання.

Садівники розповіли, чим підживити малину вже зараз для багатого врожаю
Садівники розповіли, чим підживити малину вже зараз для багатого врожаю

Отримане засіб використовуємо для поливу кущів під корінь. Також можна зробити добриво, схоже на борошно. Для цього сушимо очистки в духовці, а потім подрібнюємо їх у кавомолці. Готовий порошок вносимо у ґрунт у коріння малини і злегка розпушуємо ґрунт.

Обирайте той спосіб, який зручний саме для вас, та підживлюйте кущі малини. От побачите, який рясний та солодкий врожай на вас чекатиме.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини